Ρυθμός και ριμπάουντ

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Παρασκευής με την Εφές Αναντολού μπαίνει στην τελική ευθεία της και ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, εντοπίζει τα δύο σημεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα: ρυθμός και ριμπάουντ. Πλήρης ο Παναθηναϊκός, καθώς επέστρεψε ο Ούκιτς.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γράφοντας στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσφέρει στο πιάτο από τέχνικής άποψης την Εφές, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τι πρέπει να κάνει το "τριφύλλι" για να πάρει τη νίκη που τόσο χρειάζεται:

"Η Εφές είναι μια ομάδα που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά, έχει ένα πλούσιο ρόστερ  και λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Διαθέτει ισορροπία στο παιχνίδι της, έχει καλή χημεία, ικανούς σκόρερ, καλούς σουτέρ και παράλληλα καλούς δημιουργούς, αλλά και ψηλά κορμιά όπως είναι ο Ερντέν, ο Μπάρατς, ο Σαβάνοβιτς στο τέσσερα.

Η Εφές βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία των γκαρντ της και ειδικά του Φάρμαρ που είναι και ικανός σκόρερ, αλλά και του Γκόρντον που είναι πολύ καλός δημιουργός. Το τελευταίο διάστημα μεγαλύτερο ρόλο δείχνει να έχει και o Τουντσερί, ο οποίος παίρνει αρκετό χρόνο. Προσοχή θα πρέπει να δώσουμε και στους σουτέρ της όπως ο Σιπ ή ο Βούγιατσιτς, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς πριν από οτιδήποτε άλλο να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, γιατί είναι ομάδα που αρέσκεται στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα. Παίρνει πολλούς πόντους μέσα από τον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να τους πάμε στο μισό γήπεδο, να παίξουμε ανάλογα με τα δυνατά στοιχεία μας, να εντοπίσουμε τις αδυναμίες τους… Βασικό θα είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού τους. Ήταν κάτι το οποίο είδαμε και στον αγώνα του πρώτου γύρου, σε σχέση με τον οποίο δείχνουν να έχουν καλύτερη χημεία, να έχουν κερδίσει σε αυτοπεποίθηση και να έχουν βρει ρόλους. Από την άλλη κι εμείς είμαστε διαφορετικοί, καθώς μας είχαν βρει σε μια κατάσταση που είχαμε καινούριους παίκτες, αγωνιστήκαμε χωρίς τον Διαμαντίδη, ενώ και ο Σοφοκλής μόλις είχε επιστρέψει. Δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση… Επιπλέον, παίζουμε εντός έδρας, ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη νίκη".

Επέστρεψε ο Ούκιτς

Μετά τον αγώνα της Κυριακής οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν ξανά στο γήπεδο την Τρίτη έχοντας πλέον κατά νου αποκλειστικά και μόνο την Εφές Αναντολού. Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, που δεν αγωνίστηκε στα Ιλίσια προκειμένου να ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις που ένιωσε στη μέση όταν ακόμα η ομάδα βρισκόταν στο Κάουνας. Ο Κροάτης είναι πλέον καλά και ο Πεδουλάκης έχει κάθε λόγο να χαίρεται.