Το ανέκδοτο και ο κανονισμός

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ολίμπια Μιλάνο, Κλαούντιο Λιμάρντι, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Basketnews την προσφορά του Παναθηναϊκού για τον Φώτση, αλλά δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη δημοσιοποίησή της! "Έμοιαζε με ανέκδοτο", είπε! Υπαινίχθηκε πάντως ότι δεν είναι εύκολο για την ομάδα να αφήσει αυτή τη στιγμή το διεθνή φόργουορντ να φύγει και λόγω κανονισμών!

Το τοπίο σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον του Άντωνη Φώτση παραμένει θολό. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε το πρωί της Τρίτης στο Μιλάνο προσφορά για την εξαγορά του υπολοίπου του συμβολαίου του παίκτη ύψους 500.000 δολαρίων και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ολίμπια, Κλαούτνιο Λιμάρντι, το επιβεβαίωσε μιλώντας στο Basketnews.

"Πράγματι, έφτασε αυτή η προσφορά στα γραφεία μας κι ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός ήρθε επισήμως σε επαφή μαζί μας. Όλες οι προηγούμενες συζητήσεις γίνονταν μεταξύ της διοίκησης της ομάδας μας και των ατζέντηδων του παίκτη", είπε, αλλά ταυτόχρονα δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη δημοσιοποίηση από πλευράς των "πρασίνων" του εγγράφου με την προσφορά.

"Πήραμε το mail με την προσφορά και μετά από δέκα λεπτά την είδαμε στο Ίντερνετ. Την είχε μάθει όλος ο κόσμος! Έμοιαζε με ανέκδοτο! Ειλικρινά, δεν μας είχε συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο και νιώσαμε όλοι μεγάλη έκπληξη".

Ο Κλαούντιο Λιμάρντι υπαινίχθηκε ότι ακόμα και μετά από αυτή την προσφορά, δεν θα είναι εύκολο για την Ολίμπια Μιλάνο να αποφασίσει να αφήσει ελεύθερο τον Φώτση: "Είναι μια απόφαση που θα ληφθεί μετά από πολλή κουβέντα ανάμεσα στον πρόεδρο, τον τζένεραλ μάνατζερ και φυσικά τον προπονητή, ο οποίος θα ερωτηθεί και η άποψή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Κι αυτή η κουβέντα, λόγω άλλων επιχειρηματικών υποχρεώσεων δεν έχει γίνει ακόμα (σ.σ. βράδυ Δευτέρας), άρα πάμε για την Τρίτη.

Πάντως πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά πράγματα. Όπως για παράδειγμα ο κανονισμός με τους επτά ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα (σ.σ. σας είχε προϊδεάσει το Basketnews ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που εμποδίζουν την ολοκήρωση του deal). Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Φώτση, αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να τον αποδεσμεύσουμε. Δεν έχουμε βρει και είναι δύσκολο να βρούμε. Χώρια που την άλλη εβδομάδα παίζουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Σιένα και πρέπει η ομάδα να είναι πλήρης και έτοιμη σε αυτό".