Στον ΠΑΟ από Δευτέρα!

Η επιμονή του Αντώνη Φώτση φαίνεται πως δικαιώνεται. Ο Έλληνας διεθνής έκανε σαφές πως δεν μπορεί να μείνει άλλο στο Μιλάνο και η διοίκηση της ομάδας φαίνεται τελικά πως θα τον αποδεσμεύσει και θα τον αφήσει να έρθει στον Παναθηναϊκό. Όχι όμως τώρα, αλλά από Δευτέρα κι αφού πρώτα παίξει στον αγώνα της Κυριακής με τη Ρόμα!

Γράφαμε την Τετάρτη πως ο μόνος που θα μπορούσε να κάμψει την αναποφασιστικότητα του Μιλάνο και να δρομολογήσει άμεσα τις εξελίξεις στο θέμα ήταν ο ίδιος ο Φώτσης με την επιμονή του. Όπερ και εγένετο.

Ο Έλληνας διεθνής είχε συζήτηση την Τετάρτη το βράδυ με παράγοντες της ομάδας, στους οποίους έκανε σαφές πως δεν μπορεί να μείνει άλλο σε ένα περιβάλλον όπου νιώθει ότι δεν τον θέλουν. Και ζήτησε επίμονα να φύγει, αφού στο μεταξύ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο θα λάβει για τις επόμενες δύο σεζόν περί τα 2 εκ. Ευρώ.

Η επιμονή του αυτή επιβραβεύτηκε, αφού και στο Μιλάνο είδαν πως δεν μπορούν να κρατήσουν με το ζόρι έναν παίκτη από τον οποίον έτσι κι αλλιώς ούτε αυτοί ήταν ικανοποιημένοι. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που δεν μπορούν να βγάλουν και λεφτά από αυτόν.

Κάποια στιγμή ακούστηκε ότι η Αρμάνι ζητούσε αντάλλαγμα από τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του παίκτη, που έφτανε τα 300.000 Ευρώ (κατά άλλους 500.000). Όπως λένε στην Ιταλία, ωστόσο, η διαρροή αυτή  έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Ο Αρμάνι δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι πιάνεται... κορόιδο και διώχνει έναν παίκτη με συμβόλαιο χωρίς να επωφεληθεί, τη στιγμή που λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Καντού είχε βάλει 500.000 Ευρώ στο ταμείο της από την πώληση του Μαρκοΐσβιλι στη Γαλατασαράι. Γι' αυτό κυκλοφόρησε αυτή η φήμη, που πάντως έσβησε νωρίς. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είχε κάνει από την πρώτη στιγμή σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ούτε ένα Ευρώ στην ιταλική ομάδα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπορεί να πάρει τον Φώτση ελεύθερο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός ατζέντης του Φώτση επισκέφθηκε τα γραφεία της Εμπόριο Αρμάνι το πρωί της Πέμπτης και συζήτησε με στελέχη της διοίκησης τις λεπτομέρειες της αποδέσμευσης. Αποδέσμευση, όμως, η οποία δεν θα γίνει άμεσα, αλλά από Δευτέρα. Ο λόγος; Οι κανονισμοί του ιταλικού πρωταθλήματος!

Παίζει με Ρόμα την Κυριακή!

Με βάση όσα ισχύουν στη Legabasket οι ομάδες μπορούν να έχουν στο ρόστερ τους και να χρησιμοποιούν σε κάθε παιχνίδι είτε 5 ξένους ανεξαρτήτως εθνικότητας (Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους) είτε 7 ξένους, από τους οποίους όμως μάξιμουμ οι 3 πρέπει να είναι μη Ευρωπαίοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Αν μία ομάδα έχει 6 ξένους, τότε είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί στους αγώνες μόνο τους 5 εξ αυτών!

Το Μιλάνο έχει αυτή τη στιγμή μαζί με τον Φώτση επτά ξένους, δύο Αμερικανούς και πέντε Ευρωπαίους. Αν φύγει τώρα ο Φώτσης, θα μείνουν έξι, πράγμα που σημαίνει ότι στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Ρόμα για το πρωτάθλημα, η Αρμάνι θα είναι υποχρεωμένη να αφήσει εκτός 12άδας έναν ακόμα ξένο, ώστε να έχει πέντε. Όμως στο Μιλάνο θεωρούν αυτόν τον αγώνα πολύ κρίσιμο, θέλουν οπωσδήποτε να τον κερδίσουν, γι' αυτό θέλουν να παρατάξουν την ομάδα και με τους επτά ξένους της.

Γι' αυτό κρατούν τον Φώτση και δεν τον αποδεσμεύουν ακόμα. Μάλιστα ο διεθνής φόργουορντ πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση της Πέμπτης και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στη 12άδα του αγώνα της Κυριακής και πιθανότατα θα παίξει. Στο μεταξύ το Μιλάνο θα έχει το χρόνο να ψάξει στην αγορά τον αντικαταστάτη του, που μπορεί να είναι και Αμερικανός, αφού στο ρόστερ υπάρχουν μόλις δύο μη Ευρωπαίοι.

Στην Ιταλία εκτιμούν πως μετά τον αγώνα της Κυριακής θα συνεχιστούν και θα ολοκληρώθουν οι συζητήσεις με τον Φώτση, που εκτός απροόπτου θα οδηγήσουν στην αποδέσμευσή του, μάλλον τη Δευτέρα. Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει αυτή η ιστορία το αργότερο μέχρι την Τρίτη, οπότε λήγει η προθεσμία για να δηλώσει τον παίκτη στην Ευρωλίγκα και να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο δεύτερο γύρο του Top 16.

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Κλίμα που τις επόμενες μέρες μπορεί να ανατραπεί μόνο για ένα λόγο: αν ο Σέρτζιο Σκαριόλο και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας του Αρμάνι εκτιμήσουν πως θα είναι ρίσκο να κάνουν τώρα την τελευταία μεταγραφή που δικαιούνται (αν φύγει ο Φώτσης πρέπει να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης του για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω) και επιλέξουν να την κρατήσουν για αργότερα, λίγο πριν αρχίσουν τα πλέι οφ. Σε μια τέτοια περίπτωση, δύσκολα θα αποδεσμευθεί τώρα ο Φώτσης.

Κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή μεγάλες πιθανότητες. Πιο πιθανό θεωρούν στην Ιταλία πως τη Δευτέρα ο Αντώνης Φώτσης θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Όμως σε αυτή την πολύ περίεργη υπόθεση με τις συνεχείς ανατροπές, καλό είναι κανείς να διατηρεί τις επιφυλάξεις του ως το τέλος...