«Ο κόουτς κάνει εκπληκτική δουλειά»


Αναμφισβήτητα εκείνος που έκλεψε την παράσταση στην επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έδωσε το έναυσμα στην ομάδα του για το μεγάλο ξέσπασμα.


Παρόλα αυτά δεν ήταν και ο μόνος. Άλλωστε το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και υπάρχει ο άγραφος νόμος που λέει ότι «ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη» όσο καλά και αν παίξει. Εκτός του «Παπ» υπήρχε ο Σπανούλης να κάνει όλη την αθόρυβη δουλειά στην επίθεση με 14 πόντους, όπως και ο Έισι Λο.

Στα τελευταία ματς ο Αμερικανός έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και δείχνει ότι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του «ερυθρόλευκου» παζλ. Απέναντι στην Εφές όχι μόνο πέτυχε 10 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος) αλλά το κυριότερο; Έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Φάρμαρ, ο οποίος προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Όμως με την είσοδό του στο παρκέ, ο Έισι Λο πέρασε χειροπέδες στον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς και άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη νίκη της ομάδας του: «Απλά κάνω τη δουλειά μου. Τίποτε άλλο. Έχασα τις πρώτες τέσσερις με πέντε εβδομάδες της σεζόν και έπρεπε να περιμένω προκειμένου να μπω σιγά-σιγά στην ομάδα. Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω σε αυτό και με βοήθησε να επιστρέψω το ίδιο δυνατός» λέει ο Αμερικανός στην BasketNews και κάνει ειδική αναφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Έχουμε αφομοιώσει όλοι τους ρόλους μας, έχουμε δέσει σαν ομάδα και έχουμε φτάσει στο σημείο να παίζουμε τόσο καλά. Κάθε μέρα ο κόουτς κάνει εκπληκτική δουλειά στις προπονήσεις και μας προετοιμάζει κατάλληλα για όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι προκειμένου να παραμείνουμε πετυχημένοι και φέτος».

«Προσπαθήσαμε για τη διαφορά αλλά δεν τα καταφέραμε»

Όσο για την διαφορά που έμεινε (τελικά) στους 22 πόντους χωρίς να καλύψει ο Ολυμπιακός το -26 από το ματς της Πόλης; «Η αλήθεια είναι ότι ο κόουτς μας είπε να πάρουμε τη διαφορά. Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε, να παίξουμε καλά και να κατακτήσουμε τη νίκη. Τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και σε περίπτωση που τελειώσουμε την πρώτη φάση με νίκες θα δείτε ότι δεν παίξει κανέναν ρόλο η διαφορά στο ματς με την Εφές. Βέβαια όταν η διαφορά ανέβηκε στους 24 πόντους, θέλαμε να την ανεβάσουμε στους 26 ή στους 27 πόντους αλλά δεν τα καταφέραμε».

Κλείνοντας ο Έισι Λο στάθηκε και στη συνέχεια: ««Από εδώ και στο εξής θέλουμε να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλό μας και γι' αυτό θα παλέψουμε στα εναπομείναντα παιχνίδια. Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης. Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ καλά, η Εφές θα περιμένει κάποιο δικό μας στραβοπάτημα ενώ υπάρχει και η Αρμάνι Τζινς που θέλει να πετύχει κάτι καλό».