• Α1
  • Posted

Παναθηναϊκός από το... μέλλον

papagiannis kavala

Λίγο πολύ το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν... γνωστό πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Κάτι που αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει επίδειξη δύναμης χάρη στους Έλληνες και να κερδίζει εύκολα την Καβάλα με 88-54.

Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χρησιμοποίησε μόνο... ελληνικές πεντάδες, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει τη διαφορά! Ο Έλληνας σέντερ τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και έδειξε ότι μπορεί να γίνει η επόμενη κολώνα, όχι μόνο των «πρασίνων», αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Εξίσου καλός ήταν ο πολυδιάστατος Χαραλαμπόπουλος (8π., 8ριμπ.), ενώ άρχισε να ανεβάζει στροφές και ο Νίκος Παππάς. Ο 25χρονος γκαρντ ολοένα και πατάει καλύτερα στα πόδια του, πιστοποιώντας και εκείνος με τη σειρά του ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος έλειψε στα περσινά πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό και ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις απουσίες της Καβάλας (εκτός οι Ταπούτος, Κεμπ, Κοστόβ), το έργο των «πρασίνων» έγινε πολύ πιο εύκολο. Φυσικά το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι από τη πρώτη στιγμή, εκτοξεύοντας τον δείκτη της διαφοράς σε αστρονομικά νούμερα. Αν και εφόσον δεν έριχνε ρυθμούς, ίσως και να έσπαγε όλα τα κοντέρ.

Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού εντός και εκτός των συνόρων, ενώ διατήρησε το απόλυτο 11/11 στην Basket League! Αν μη τι άλλο το ευχαριστήθηκαν μπάσκετ και οι 8.000 φίλοι των «πρασίνων» οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΑΕ για τη μέρα του φιλάθλου, έχοντας ορίσει γενική είσοδο το ένα ευρώ.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-26, 72-36, 88-54.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8(1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 5(1), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 13(1), Φελντέιν 14(4), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8, Καλάθης 6(1), Παπαγιάννης 15, Λούντζης, Κούζμιτς.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 20(4), Βαν Ντερ Μαρς 5, Σταμπουλής 2, Γκέλιος 2, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 18(6), Λίβας 2, Δεμερτζής, Τζόουνς 3, Ρόμπινσον 2.