• Α1
  • Posted

Νικηφόρο ντεμπούτο Ζντοβτς λόγω... Κούπερ

cooper kolossos

Η ΑΕΚ νίκησε 86-85 τον Κολοσσό στη Ρόδο, αφού χρειάστηκε και το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με τον Ντι Τζέι Κούπερ να... σώζει τον Γιούρι Ζντοβτς από ήττα στο ντεμπούτο του. 

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εντυπωσιακός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με είκοσι πόντους, έντεκα ασίστ κι εννιά ριμπάουντ, «αγγίζοντας» το triple double. Από κοντά και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, αλλά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και δεν έπαιξε στην παράταση.

Για τους γηπεδούχους όλα τα λεφτά ήταν το δίδυμο Ρέλεφορντ (26 π.) και Λαρεντζάκης (24 π.) οι οποίοι τελικά δεν οδήγησαν τους Ροδίτες σ' ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι δύο αντίπαλοι πάλευαν φάση με φάση και μπάλα με μπάλα, με τους γηπεδούχους να φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση και να ξεφεύγουν στην τρίτη περίοδο με οκτώ πόντους (59-51) πριν μειώσει στους δύο με διαδοχικά τρίποντα ο Κούπερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση εμφανίστηκε πιο έτοιμη στο παρκέ και κατόρθωσε με «όπλο» της την άμυνα να περάσει μπροστά και να βρεθεί μία ανάσα από τη νίκη. Με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 69-72, ο Μαυροκεφαλίδης έκανε φάουλ στα 2'' στον Λαρεντζάκη, ενώ ο τελευταίος σούταρε για τρεις. Από την γραμμή ο νεαρός γκαρντ του Κολοσσού δεν έκανε λάθος κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ευθύνη έχει και ο Ζντοβτς, καθώς δεν ζήτησε από τον Κάρτερ ο οποίος εκτελούσε βολές στα 3'' να αστοχήσει στην δεύτερη και στην ουσία να τελειώσει ο αγώνας.

Η παράταση

Στο έξτρα πεντάλεπτο η ΑΕΚ δεν είχε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά συνέχισε να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα κυρίως από τον Κούπερ, αλλά και από τους Κατσίβελη και Κάρτερ. Ήρωας της τελευταίας στιγμής όμως ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής ο οποίος με φόλοου στα 21'' πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 86-85 για τον «Δικέφαλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κολοσσός έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, μια και στην τελευταία επίθεση δεν έγινε ούτε σουτ. Ο Ρέλεφορντ πήρε σκριν από τον Λίντεν, αλλά πήγε και... τράκαρε στους ψηλούς των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να μην γίνει ποτέ προσπάθεια νίκης.

Πλέον η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βελτιωθεί και ο Ζντοβτς να περάσει κάποια δικά του στοιχεία. Κι αυτό διότι το μπάσκετ που έπαιξε η Ένωση ήταν κακό και είναι χαρακτηριστικό ότι σούταρε πολλά περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Δεκάλεπτα: 11-15, 31-33, 59-57, 72-72, 85-86 παρ.

Κολοσσός (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 24 (1), Γεωργαλής, Ρέλεφορντ 26 (3), ΜακΓκι 3, Λιούις 5 (1), Μανωλόπουλος 3 (1), Ντέιβις 12, Λίντεν, Άχονεν 5 (1), Σαλούστρος 7 (1).

ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Κούπερ 20 (4), Σάκοτα 12 (4), Κάρτερ 10, Κατσίβελης 10 (1), Μαυροειδής 7, Άρμστεντ 4 (1), Παπαντωνίου, Μιλόσεβιτς 1, Μαυροκεφαλίδης 18 (3), Καλαμπόκης 4 (1).