• Α1
  • Posted

Αφοσιωμένοι τώρα στην ευρωλίγκα

Ένα μεγάλο βάρος, ψυχολογικό κυρίως, έφυγε από τον Ολυμπιακό με τη νίκη του στο ντέρμπι. Αυτό φάνηκε άλλωστε καθαρά και στο πρόσωπο του ανακουφισμένου Γιάννη Σφαιρόπουλου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αποφορτισμένος από άγχος ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ήταν χαλαρός και άνετος, γιατί ήξερε πόσο  μετρούσε  για την ηρεμία της ομάδας του ενόψει του “Top-16” το αποτέλεσμα αυτό.
Αλλά και για τον Παναθηναϊκό, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας στο ΣΕΦ, η πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα δεν τον βύθισε σε προβληματισμούς. Παρότι βασικοί του παίκτες έμειναν στα ρηχά, είχε σφυγμό κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.
Επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, κρατάμε (μέρες που είναι) την εγκαρδιότητα των παικτών που σφράγισε την αποχαιρετιστήρια συνάντηση της χρονιάς. Για την άλλη θλιβερή εικόνα με τα εμετικά συνθήματα, τα «πυρομαχικά» και τα λέιζερ, ας προβληματιστεί ο Ολυμπιακός και ο Αθλητικός Δικαστής.   
Το ντέρμπι ήδη έχει ξεχαστεί και το μυαλό των δύο κορυφαίων ομάδων επικεντρώνεται πλέον στην πιο δύσκολη φάση της ευρωλίγκα, που αρχίζει σε δύο δόσεις, την Τρίτη και την Παρασκευή. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτή η διοργάνωση τους ενδιαφέρει πρωτίστως κι ας «ουρλιάζουν» τα οπαδικά μέσα τους για προτεραιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, προφανώς επειδή έτσι έχουν συνηθίσει με τον ποδοσφαιρικό στόχο. Το μπάσκετ για τους «αιώνιους» έχει ξεφύγει από τα εγχώρια σύνορα και τους στενόμυαλους και  το μεγάλο κίνητρο για παίκτες και προπονητές είναι η πορεία στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
Το δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι το «Top-16» και ευχάριστο θεωρείται το γεγονός  ότι μπαίνουν στη φάση αυτή ανεπηρέαστοι,  χωρίς κραδασμούς από την μεταξύ τους αναμέτρηση. Και νιώθουν τυχεροί που το ντέρμπι που έπεσε αυτή την εποχή και δεν θα υπάρχει στο μυαλό τους ως εμβόλιμη υποχρέωση για να τους αποσπάσει τη συγκέντρωση τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα.

ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ