• Α1
  • Posted

Κράτησε την έδρα

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, τελικώς επικράτησε της Κηφισιάς με 70-66 και απέκτησε το προβάδισμα στη σειρά. Ο Δικέφαλος έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, ένα προβληματικό δεύτερο ημίχρονο, αλλά στα τελευταία λεπτά είχε τη ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό που έλειπε από τη Κηφισιά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Μπάρλου, Τσαλδάρη.


Η εκτελεστική δεινότητα του Χαραλαμπίδη και η ικανότητα του Κούπερ στο δημιουργικό κομμάτι επιβεβαίωσαν τον κανόνα των αριθμών. Αυτοί έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερη ομάδα της Κηφισιάς κι αυτό φάνηκε τουλάχιστον στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι έκαναν την διαφορά, στηριζόμενοι στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία τους. Μετά το 17-15 του πρώτου δεκαλέπτου, βελτίωσαν το transition game, είχαν σωστές επιλογές και στο σετ παιχνίδι και με πρωτεργάτη τον Χαραλαμπίδη άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά (30-23, 14:30), η οποία έφτασε έως και στα επίπεδα των 14 πόντων (39-25, 17’). Αν η Κηφισιά διακρίνονταν για την μπασκετική εξυπνάδα της, στο πρώτο ημίχρονο πήρε βαθμό κάτω από τη βάση. Κακή κυκλοφορία της μπάλας, ουδεμία συνεργασία, βασίστηκε στις ατομικές ενέργειες των Λιακόπουλο-Μπάρλου που πέτυχαν τους 20 από τους 32 πόντους της ομάδας. Αμυντικά, δεν είχε συγκέντρωση με αποτέλεσμα να συμπληρώσει – και στα δύο δεκάλεπτα – πολύ νωρίς τα ομαδικά φάουλ και να δώσει το μπόνους των βολών στον αντίπαλο. Για τον ΠΑΟΚ, ο Χαραλαμπίδης τελείωσε το ημίχρονο με 14 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ, ο Κούπερ είχε 9π και έξι τελικές πάσες, συνολικά όμως το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε αξιοζήλευτα ποσοστά ευστοχία με 60% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-32.


Βλέποντας τους ψηλούς να… μην μπορούν, ο Παπαθεοδώρου άλλαξε το σχήμα του στο δεύτερο ημίχρονο. Έβαλε τον Ψαθά στη θέση «4», διατήρησε τον Μπάρλο στο «5» κι έτσι αντιμετώπισε τα πικ εν ρολ του αντιπάλου, καταστρέφοντας ουσιαστικά την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις 10 πόντους2 στο 3ο δεκάλεπτο, οι έξι από αυτούς από δύο… κρεμασμένα τρίποντα του Κούπερ στο τέλος του χρόνου της επίθεσης. Παρά την αγωνιστική άνοδο του Τσαλδάρη, αυτό που έλειπε από την Κηφισιά ήταν το σκορ. Πάντως, στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους επτά πόντους (54-47). Και η αντεπίθεσή τους συνεχίστηκε στη τελευταία περίοδο, στηριζόμενοι στην καλή άμυνά τους και στο κακό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Παίρνοντας επιθετικές βοήθειες και από τον Αντεγκμπόγιε μείωσαν έως και στους δύο πόντους (64-62, 36’). Εκεί, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του ΠΑΟΚ, φανέρωσαν την αντίδραση του Δικεφάλου που απέκτησε και πάλι διαφορά επτά πόντων (69-62, 39’) αγκαλιάζοντας τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-15, 44-32, 54-47, 70-66

ΠΑΟΚ: Πέιν 10, Κούπερ 20(3), Χαραλαμπίδης 15(3), Τσόχλας 5(1), Τσαϊρέλης 8, Δέδας, Μαργαρίτης 10(1), Μπόγρης, Κασελάκης 2.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 14(1), Τσαλδάρης 12(2), Ρις 3(1), Ψαθάς 6, Κομποδιέτας, Πίτερσον, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Αντεγκμπόγιες 10(2), Κακιούζης, Μπάρλος 15.