Μπαρτζώκας: «Κομβικός αγώνας με την Εφές»

bartzokas-parousiasi

  Μόνο νίκη θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφές απόψε(Υετάρτη 21:45- ΕΤ-1) και τον αγώνα τον χαρακτήρισε κομβικής σημασίας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους εντός έδρας αγώνες. Οι παίκτες του δεν εστιάζουν στη... ρεβάνς λόγω της ήττας στην Πόλη, αλλά στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στη φάση των «16». «Θέλω να έχω την εμπιστοσύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου που με επέλεξαν. Η σχέση μου με τους παίκτες “χτίζεται” καθημερινά,» απάντησε ο Μπαρτζώκας στην ερώτηση αν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του. Περίπου σε έναν μήνα θα είναι απόλυτα έτοιμος ο Τζος Πάουελ, ένας τελείως διαφορετικός παίκτης εν συγκρίσει με τον Τζόι Ντόρσεϊ.

Θυμήθηκε τη βαριά ήττα από την τουρκική ομάδα στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά 26 πόντων: «Η ανάλυση αυτού του ματς είχε γίνει και θέλαμε μόνο νίκη. Είχε πει ο Παναγιώτης Φασούλας πως μόνο να χάσουμε είχαμε από αυτό το ματς. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης με την Εφές τότε λόγω Παναθηναϊκού και μετά... αδειάσαμε στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Ίσως έρθει ξανά τέτοια "κρίση". Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σωστά σε όλες τις εκδηλώσεις, στο βίντεο, στα βάρη, στην προπόνηση, κάτι λογικό όσο περνάει ο καιρός».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών. Θέλω να έχω την εμπιστοσύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου που με επέλεξαν. Η σχέση μου με τους παίκτες “χτίζεται” καθημερινά. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Πέρυσι είχε 3 εβδομάδες διακοπή μετά την πρώτη φάση και φέτος έχει μια. Συν το γεγονός των παραπάνω παιχνιδιών. Θα υπάρχουν απώλειες βαθμολογικές».

Στο τέλος μίλησε και για τον Τζος Πάουελ: «Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη από τον Ντόρσεϊ. Αλλάξαμε τον βασικό ψηλό, σε... εισαγωγικά το βασικός γιατί όλοι είναι βασικοί. Δεν είχαμε καμία απώλεια. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή παίκτη, πάντα η ομάδα περιμένει τον παίκτη και όχι ο παίκτης την ομάδα. Στο Μιλάνο έπαιξε λίγο και όσο περνούσαν τα παιχνίδια παίζει και περισσότερο. Θεωρώ πως τον εντάσσουμε καλά στην ομάδα. Θεωρώ πως ακόμη όμως, υπάρχει δρόμος και περίπου σε έναν μήνα θα είναι απόλυτα έτοιμος. Μας δίνει έξτρα ώθηση στην επίθεση. Το περιφερειακό σουτ του Πάουελ ήταν ένα. Καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Στο ΝΒΑ υπάρχουν και αμυντικά τρία δευτερόλεπτα, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Είναι κάτι που μαθαίνεται, αν ο άλλος έχει διάθεση να μάθει. Πιστεύω πως με κάποιες μεθόδους που χρησιμοποιούμε και βίντεο ειδικά γι’ αυτόν και κάποιες κουβέντες από τους προπονητές, νομίζω θα προσαρμοστεί».