Κοιτάζει Ντέιβις!

davis banvit

Παράλληλα με τα "καυτά" ζητήματα των επεκτάσεων των συμβολαίων βασικών παικτών, ο Ολυμπιακός εξετάζει λύσεις για τη θέση του σέντερ. Και ο Τσακ Ντέιβις (30, 2.02μ.) της Μπάνβιτ αρέσει πολύ στον Μπαρτζώκα.

Από τους σέντερ που είχε στο ρόστερ του τη χρονιά που τελείωσε ο Ολυμπιακός, μόνον ο Ντάνστον και ο Καββαδάς θα μείνουν. Σίμονς, Μπέγκιτς και Σερμαντίνι φεύγουν, οπότε είναι απαραίτητη η απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη που θα αγωνίζεται σε αυτή τη θέση.

Ο Κάιλ Χάινς θεωρείται ως ο βασικός στόχος, άλλωστε ξέρει και τον ξέρουν στο λιμάνι, οπότε δεν θα έχει θέμα προσαρμογής, ενώ και το προπονητικό επιτελείο είναι απολύτως σίγουρο για το τι παίρνει. Η περίπτωσή του ωστόσο παρουσιάζει δύο σημαντικά προβλήματα: α) Έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και μέχρι να πάρει η ρωσική ομάδα προπονητή, που θα αποφανθεί αν τον θέλει ή όχι, δεν μπορεί να πάει πουθενά. β) Έχει υψηλό κασέ. Στην ΤΣΣΚΑ κερδίζει κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ το χρόνο και η λογική λέει πως όση καλή διάθεση κι αν έχει για να επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ρίξει πολύ τις απαιτήσεις του.

Γι' αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναζητά κι άλλες λύσεις και φαίνεται πως του έχει... γυαλίσει ένας παίκτης που αγωνίζεται στην Τουρκία. Πρόκειται για τον Τσακ Ντέιβις (30, 2.02μ.), ο οποίος την τελευταία πενταετία αγωνίστηκε στην Μπάνβιτ, φέτος δε είχε τεθεί υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη. Είναι ένας παίκτης στο στιλ του Ντάνστον και του Χάινς, κοντός για τη θέση, αλλά αθλητικός και αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα. Φέτος είχε μ.ο. στο τουρκικό πρωτάθλημα 11,1π., 5,1ρ., 2,1 ασ. και στο Eurocup 14,5π., 5,7ρ. και 2,7 ασ. Έχει όμως κι αυτός αρκετά υψηλό κασέ κι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του.

Κατά τα άλλα η εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα κρύβει εξελίξεις στις υποθέσεις των επεκτάσεων των συμβολαίων των Πρίντεζη και Μάντζαρη, καθώς αναμένεται να γίνουν τα πρώτα ραντεβού με τους ατζέντηδες των παικτών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην περίπτωση του Μάντζαρη μετά την επίσημη πρόταση που έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό για να τον αποκτήσει.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητικότητα και στο θέμα του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφή με τον Άρη, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει 100% αν τον θέλει! Κυρίως επειδή πιάνει θέση αλλοδαπού στο ρόστερ.