Η απάντηση Μπαρτζώκα για Φενέρ!

Στο Καρπενήσι βρίσκεται ήδη η αποστολή του Ολυμπιακού όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μία μέρα μετά την επιστροφή του «αιώνιου αντιπάλου», το «Μοντανά» θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να θέλει να βάλει τις βάσεις για το... three peat στην Ευρωλίγκα.

Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού θα βρίσκονται τόσο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών όπως οι Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μπράιαντ Ντάνστον, Ματ Λοτζέσκι, Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης, όσο και οι παλαιότεροι παίκτες των Πειραιωτών, όπως οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Έισι Λο, Δημήτρης Μαυροειδής, Δημήτρης Κατσίβελης και Γιώργος Γεωργάκης.
Φυσικά απουσιάζουν οι  Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Σλούκας και Μίρσα Μπέγκιτς οι οποίοι βρίσκονται στη Σλοβενία καθώς θα λάβουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ.

Λίγο πριν από την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» για την πόλη της Ευρυτανίας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να σχολιάσει το το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πράσινη» για τη συμφωνία του με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

«Τα πράγματα παρουσιάστηκαν έτσι όπως ήθελε το συγκεκριμένο μέσο να παρουσιαστούν. Ήταν η μισή αλήθεια ό,τι γράφτηκε, όπως ξέρετε δεν είχα οψιόν για τη δεύτερη χρονιά στο συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός είχε μόνο.  Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αποφασίσει εάν θα είμαι στην ομάδα την επόμενη χρονιά , δηλαδή τη φετινή, ή δεν θα είμαι. Η συμφωνία λοιπόν που είχα κάνει με τη Φενέρ ήταν εάν ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Και ήταν ξεκάθαρο αυτό, φυσικά αυτό δεν βγήκε ποτέ στην επικαιρότητα. Εγώ είχα συμφωνήσει να πάω εάν ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Ήταν ξεκάθαρο αυτό. Εφόσον ο Ολυμπιακός με ήθελε δεν υπήρχε άλλη σκέψη στο μυαλό μου».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Πάει πολύ καλά έως τώρα η προετοιμασία. Στόχος μας είναι τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται τώρα στην ομάδα να καταλάβουν τι φιλοσοφία του Ολυμπιακού και το τι σημαίνει η ομάδα. Όπως ξέρετε όλες οι ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν το μεγάλο πρόβλημα των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων καθώς υπάρχουν απουσίες και αυτοί οι παίκτες θα φτάσουν να είναι μαζί μας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα αξεπέραστο για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες αυτού του επιπέδου.  Οι πολλές απουσίες σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι, θεωρούμε πως έχουμε καλή ομάδα και η χρονιά θα είναι πολύ μακριά για εμάς».

Γα τον σχεδιασμό: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τον σχεδιασμό. Σε μια χρονιά που κάποιες δεδομένες αλλαγές που έπρεπε να υπάρξουν και κάποιες άλλες που έγιναν χωρίς να θέλουμε δημιούργησαν μια κατάσταση στον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύουμε ότι όσοι παίκτες  ήρθαν, αρκεί να ξέρουν σε ποιο σύλλογο βρίσκονται, έχουν μεγάλο κίνητρο και θέληση και φυσικά τα προσόντα και τον χαρακτήρα να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, μαζί με τους παλιούς, οι οποίοι σίγουρα   έχουν αξία, εκεί που πρέπει.

Για τoυς στόχους και ποιους από τους τρεις αποτελεί προτεραιότητα: «Νομίζω πως είναι λάθος να βάλεις κάποιον στόχο πρώτο στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται, κοιτώντας την κάθε μέρα που έχουμε μπροστά μας, να διαχειριστούμε όλες τις καταστάσεις. Πιστεύω πάντως πως θα πάμε πολύ μακριά φέτος. Αν έχουμε υγεία θα καταφέρουμε πολλά πράγματα».

Την Εθνική ομάδα που κάνει πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ: «Γι’ αυτό το θέμα είναι να μιλήσει ο κύριος Τρινκιέρι που έχει ζήσει την ομάδα και την καθημερινότητα της εδώ και 1.5 μήνα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι ευχή. Και όπως όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε ότι θα γίνει.Το ελληνικό μπάσκετ έχει αποδείξει πως είναι στην κορυφή της Ευρώπης και Εθνικά, αλλά και συλλογικά. Οπότε περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια».

Για την μεγάλη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη στην Ευρωλίγκα με νέα δεδομένα και πολλά παιχνίδια για τις ομάδες. Με βάση την αξιολόγηση της περσινής χρονιάς το ρόστερ κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είναι πιο βαθύ φέτος. Έτσι πέρα από τις δεδομένες μεταγραφές που θα κάναμε λόγο ελλείψεων πήραμε και δύο πολύ ταλαντούχους Έλληνες παίκτες όπως είναι ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου  που θεωρούμε πως σιγά-σιγά θα μπούνε στο κλίμα της ομάδας, θα βελτιώσουν το επίπεδο της προπόνησης και φυσικά θα δείξουν, από την πρώτη χρονιά πιστεύω εγώ, τις δυνατότητες τους. Πιστεύω πως το ρόστερ μας είναι πλούσιο, βαθύ σίγουρα και πολύ αξιόλογο».

Μάντζαρης: «Καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

Για την έναρξη της προετοιμασίας μίλησε και ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, Βαγγέλης Μάντζαρης:

Για την έναρξη της νέας σεζόν: «Νιώθω τον Ολυμπιακό σαν το σπίτι μου. Ξεκινάει άλλη μία σεζόν. Γνωστά λημέρια, αυτή άλλωστε είναι η τρίτη μου χρονιά στην ομάδα. Πάμε στο Καρπενήσι για προετοιμασία για ακόμη σεζόν. Ξέρουμε το μέρος και γνωρίζουμε πως θα υπάρχει πολύ κούραση από τις προπονήσεις. Θα μας κάνει καλό όμως όλη αυτή η ταλαιπωρία που θα περάσουμε, αν μπορώ να το πω έτσι, διότι σαν ομάδα θα πρέπει να βρούμε την χημεία μας, τους αυτοματισμούς μας, αλλά και να βρεθούμε πιο κοντά».

Για τις απουσίες της ομάδας δήλωσε: «Σίγουρα έχουμε σημαντικές απουσίες λόγω εθνικών ομάδων. Κυρίως στην περιφέρεια μας, αφού ένα μεγάλο μέρος της (Σπανούλης, Σλούκας, Περπέρογλου) είναι στο Ευρωμπάσκετ. Τα ξέραμε όμως αυτά. Το σημαντικό όμως είναι τα νέα παιδιά να μας βοηθήσουν. Φυσικά και εμείς οι παλαιότεροι θα πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες ώστε να μπουν στο κλίμα και στην φιλοσοφία της ομάδας, ώστε όταν έρθουν και οι διεθνείς μας να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί».

Για τους στόχους των Πειραιωτών: «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κάθε σεζόν που ξεκινάει πάμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και φυσικά το Ευρωπαϊκό. Τώρα για την Ευρωλίγκα τι να πω; Και πέρσι όλοι έλεγαν πως θα είναι δύσκολο, πως θα μας περιμένουν όλους στην γωνία και τελικά τα καταφέραμε! Τώρα αν θα πάμε για την τρίτη σερί Ευρωλίγκα, αυτό που έχω να πω είναι πως θα συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, σεμνά και ταπεινά. Βέβαια, πέρα από την Ευρωλίγκα, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να πάμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, δύο τίτλοι που τους χάσαμε, πράγμα που μας στεναχώρησε όλους. Πρώτος μας στόχος είναι το Πρωτάθλημα, από εκεί ξεκινάμε. Και μετά έρχονται και τα υπόλοιπα...»

Για την κατάσταση που βρίσκεται: «Δόξα τον Θεό είμαι μια χαρά. Ξεπέρασε τον τραυματισμό μου, είμαι πολύ καλά. Νιώθω 100% έτοιμος, προπονούμαι κανονικά και δεν έχω χάσει καμία προπόνηση. Ελπίζω και στο βουνό να συνεχίσω το ίδιο τέμπο. Την υγειά μας να έχουμε».