Στο CAS κατά "Τεό"

papaloukas aggelo

Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για αθέτηση από πλευράς του Θοδωρή Παπαλουκά της μεταξύ τους "συμφωνίας κυρίων" και αναγγέλλει ότι θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου της FIBA.

Συνέχεια στον δικαστικό αγώνα του με τον Θοδωρή Παπαλουκά θα δώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει... αμαχητί τα 1,75εκ. Ευρώ, που επιδίκασε το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA στον βετεράνο γκαρντ. Οι "ερυθρόλευκοι" διέρρευσαν στο διαδίκτυο τη θέση τους επί του θέματος.

Τονίζουν πως είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Παπαλουκά για τα χρήματα που έπρεπε να λάβει τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του, όμως αυτή η συμφωνία δεν είχε περιβληθεί γραπτό Τύπο και ήταν αυτό που στη νομική ορολογία αποκαλείται "συμφωνία κυρίων". Εκτιμούν, λοιπόν, ότι ο Παπαλουκάς την αθέτησε προσφεύγοντας στο δικαστήριο της FIBA, "με μοναδικό μάρτυρα τον Γ. Μπουρούση", όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, γι' αυτό θα προσφύγουν κι αυτοί με τη σειρά τους στο CAS προκειμένου να δικαιωθούν. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τα εξής:

"Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Πλην όμως, την θεωρεί άδικη και εσφαλμένη μια και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην έλλειψη έγγραφης συμφωνίας με τον παίκτη για την αναπροσαρμογή της αμοιβής του στο πλαίσιο της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό θα ασκήσει έφεση ενώπιον του CAS προσδοκώντας στην δικαίωσή της. Η συμφωνία είχε γίνει προφορικά και είχε τότε (Ιούνιος 2010) λάβει ευρεία δημοσιότητα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί από τον παίκτη. Μάλιστα, εκπληρώθηκε κανονικά, αφού παρήλθε περίπου 1 ½ χρόνος χωρίς οιαδήποτε διαμαρτυρία του παίκτη.

Η σύναψη αυτής της συμφωνίας προφορικά (Συμφωνία Κυρίων) δίχως την υπογραφή έγγραφου συμφωνητικού έγινε καλόπιστα εκ μέρους του Ολυμπιακού στα πλαίσια της αμοιβαίας τότε εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του παίκτη. Εξάλλου και η αρχική συμφωνία μετακίνησης του Παπαλουκά από την ΤΣΣΚΑ στον Ολυμπιακό βασίστηκε σε προφορικές δεσμεύσεις των εκπροσώπων της ομάδας  χωρίς έγγραφα και οι οποίες στην συνέχεια τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Αποτέλεσε μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη η καθυστερημένη αντίδραση και η κακόπιστη υπαναχώρηση του Θ. Παπαλουκά, ο οποίος μάλιστα προσέφυγε στο δικαστήριο, επιστρατεύοντας για μοναδικό μάρτυρά του τον Γ. Μπουρούση!"