Ο Σίμονς στον Ολυμπιακό!

simmons

Η αποχώρηση του Χάινς επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κάνει τις κινήσεις του για να στελεχώσει τη γραμμή των ψηλών. Μετά λοιπόν την απόκτηση του Πετγουέι, ήρθε σε συμφωνία και με τον Σέντρικ Σίμονς (27, 2.08m.), που απ' ό,τι φαίνεται θα πάρει τη θέση του Σερμαντίνι.

Ο Σίμονς είναι ένας παίκτης που δεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια είχε φορέσει τη φανέλα της Καβάλας, εκεί μάλιστα είχε κάνει αισθητή την παρουσία του ως ο καλύτερος ριμπάουντερ της Α1 και από τότε είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των "ερυθρολεύκων", που και πέρυσι κάποια στιγμή τον είχαν συμπεριλάβει στις επιλογές τους. Νωρίτερα είχε συμφωνήσει να παίξει και με το Περιστέρι, αλλά ένας τραυματισμός σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα προβλήματα τον είχαν εμποδίσει.

Τη χρονιά που πέρασε ο Σίμονς έκανε μία ακόμα καλή χρονιά στην Ιταλία με την Μπρίντιζι, όπου είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 τάπες. Έχει βουλγαρικό διαβατήριο, άρα δεν θα καταλάβει θέση Αμερικανού στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Επειδή κανείς εκ των Σίμονς και Πετγουέι δεν θεωρείται πρωτοκλασάτος ψηλός, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι δύο αυτοί παίκτες θα πάρουν στο ρόστερ τις θέσεις των Άντιτς και Σερμαντίνι. Ο δεύτερος, μάλιστα, έκαψε μόνος του το χαρτί του, όταν ζήτησε 800.000 Ευρώ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αναζητηθεί ένας ακόμα ψηλός για τη θέση του Χάινς, ενώ υπάρχει πάντα ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συζητήσεων με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.