Χάινς... τέλος!

hines

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει και... επισήμως τον Κάιλ Χάινς. Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε την απόκτησή του και οι Αντρέι Βατούτιν, Ετόρε Μεσίνα τον αποθεώνουν. Από βδομάδα μπαίνει στην τελική του ευθεία το θέμα της παραμονής του Βασίλη Σπανούλη.

Ήταν γνωστό εδώ και μέρες, πλέον έγινε επίσημο. Ο Κάιλ Χάινς θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ λαμβάνοντας συνολικά περί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας ανακοίνωσε την απόκτησή του και ο Ολυμπιακός θα πρέπει πλέον να τον ξεχάσει. Παρότι προσπάθησε, δεν μπόρεσε να ματσάρει την ανώτερη οικονομικά προσφορά της ΤΣΣΚΑ, αν και φαίνεται ότι στην απόφαση του Αμερικανού να φύγει δεν έπαιξαν ρόλο μόνο τα χρήματα, αλλά και ορισμένες... ασθένειες των ελληνικών γηπέδων, με τις οποίες δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί.

Άλλο που δεν ήθελαν λοιπόν οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ, που αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας του με τον Χάινς, τον αποθέωσαν. "Γινόμαστε πλέον πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο Κάιλ είναι ένας αληθινός πολεμιστής, ένας γεννημένος νικητής, που κέρδισε τίτλους σχεδόν όπου κι αν έπαιξε", δήλωσε ο πρόεδρος Αντρέι Βατούτιν και πρόσθεσε:

"Αν και είναι αρκετά πιο κοντός από τους αντιπάλους του στη θέση του, εκμεταλλεύεται την απίστευτη ενέργειά του, είναι κινητικός, παίζει σκληρή άμυνα και κάνει έξοχη δουλειά μέσα στη ρακέτα. Ο Κάιλ θα δώσει στους προπονητές μας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την επιλογή του ρόστερ και των τακτικών. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα προηγούμενα πέντε χρόνια και, το πιο σημαντικό, διαρκώς βελτιώνεται. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει το σερί των επιτυχιών και του με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ. Με την αποκτήσή του η γραμμή των ψηλών μας θα υποστεί οπωσδήποτε και ορισμένες άλλες αλλαγές".

Όσο για τον Ετόρε Μεσίνα, δεν θα μπορούσε να είναι επίσης ικανοποιημένος: "Ο Κάιλ είναι το πρότυπο του ομαδικού παίκτη. Είναι ένας παίκτης που μου άρεσε και τον σεβόμουν από τότε που έπαιζε στην Μπάμπεργκ. Φέρνει επιθετικότητα, σκληράδα, ριμπάουντ και καλό χειρισμό της μπάλας, που είναι εξαιρετικό προσόν για παίκτη που αγωνίζεται μέσα στη ρακέτα".

Από βδομάδα για Σπανούλη

Μετά το κακό τέλος της υπόθεσης Χάινς ο Ολυμπιακός εστιάζει πλέον στην παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, που πολύ περισσότερο τώρα έχει γίνει απαραίτητη. Ο ατζέντης του αρχηγού, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, έκανε κάποιες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι συζητήσεις μεταξύ του παίκτη και των αδελφών Αγγελόπουλων θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα υποστηρίζοντας πως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πολύ καλές και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη μικρή καθυστέρηση. Παρ' όλα αυτά φροντίζει να προσθέσει πως αρκετές ομάδες στην Ευρώπη ενδιαφέρονται για τον Σπανούλη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα βάλει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών του.