"Είμαστε ένα"! (vids)

kylhines

Η «προσγείωση» του Ολυμπιακού από την Ο2 Arena του Λονδίνου στην ελληνική πραγματικότητα και στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, ήταν ομαλή και χωρίς… αναταράξεις. Ο Αμερικανός παίκτης των «ερυθρολεύκων» Κάιλ Χάινς όμως, συνεχίζει απτόητος την ξέφρενη προσωπική του πορεία. Μια πορεία που χτίστηκε με κόπο και ιδρώτα και η οποία βασίστηκε -και συνεχίζει να βασίζεται- στην σκληρή δουλειά.

«Ίσως αυτό να είναι το μυστικό», τόνισε ο 27άχρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο “BasketNews”, στο οποίο μίλησε για την μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, την επιστροφή του στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και την δύσκολη δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα.

- Πώς ήταν η επαναφορά της ομάδας στην ελληνική πραγματικότητα μετά την επιτυχία που σημείωσε στη Ευρωλίγκα;
«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την παραμονή του αγώνα με τον Ηλυσιακό, δεν είχαμε συνέλθει από το “hangover” της κατάκτησης του τίτλου στο Λονδίνο. Ήταν λίγο δύσκολο να συγκεντρωθούμε μετά από μια τόσο δυνατή συναισθηματική φόρτιση και να «σβήσουμε» από το μυαλό μας όσα συνέβησαν. Την πίεση που νιώσαμε, τη νίκη στον τελικό, τους πανηγυρισμούς... Σίγουρα όμως το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος μας βοήθησε να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Να προσγειωθούμε και να εστιάσουμε ξανά την προσοχή μας στο επόμενο στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από το να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

- Από την ημέρα που επιστρέψατε στην Αθήνα είχες την ευκαιρία να σκεφτείς με ηρεμία όλα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο;
«Όχι, όχι (γελάει). Πιστεύω όμως ότι μέρα με την ημέρα θα αρχίσω να συνειδητοποιώ το μέγεθος της επιτυχίας μας. Την ιστορία που έγραψε ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του τίτλου, κάτι που μέχρι πρότινος το είχαν πετύχει μόνο δύο ομάδες. Πάντως για να είμαι ειλικρινής, την ανάλυση των γεγονότων μάλλον θα αρχίσω να την κάνω μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τότε που θα βρίσκομαι στον καναπέ του σπιτιού μου και θα σκέφτομαι όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της χρονιάς»

- Να υποθέσουμε πως ούτε τον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης έχεις δει...
«Ολόκληρο; Όχι, όχι. Το μόνο που έχω δει είναι κάποια αποσπάσματα στο YouTube και την τηλεόραση. Ολόκληρο, όμως, όχι. Φοβάμαι!»

- Φοβάσαι; Γιατί;
«Γιατί θα «ζωντανέψει» ξανά στο μυαλό μου! Κι εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να το βγάλω από το μυαλό μου! Πρέπει να συγκεντρωθώ στις άλλες δουλειές που έχουμε με την ομάδα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα»

- Γενικότερα πως έχεις βιώσει όλα όσα έχεις ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια που αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό; Με βάση την πορεία σου ήλπιζες να πετύχεις τόσο σημαντικά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
«Ναι. Αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος μου. Όπως και όλων όσων αγωνιζόμαστε στον Ολυμπιακό. Όλοι μας επιζητούμε τη νίκη και την κατάκτηση των τίτλων. Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα με παράδοση, συνεπώς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί»

- Είσαι ένας από τους παίκτες «κλειδιά» του Ολυμπιακού και πολλοί έχουν εκφράσει την εξής απορία: Πως ένας αθλητής με ύψος 1,98μ παίζει μέσα στη ρακέτα και τα βγάζει πέρα με τα «θηρία»; Την ίδια απορία είχε εκφράσει ακόμα και ο Τζόνι Ρότζερς στη συνέντευξη που σου έκανε μετά τον ημιτελικό του φάιναλ φορ...
«Πραγματικά δεν ξέρω. Μακάρι να ήξερα να σας το πω και αν το ήξερα, να το δίδασκα σε κάποιον νεότερο»

- Μήπως βοηθάει και το ένστικτο;
«Ίσως να βοηθάει κι αυτό. Ίσως να είναι το αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που κάνω για να χρησιμοποιώ σωστά τις δυνατότητες που έχω, το μυαλό, την γρηγοράδα και το σώμα μου. Ίσως  τελικά να είναι αυτό το μυστικό. Η δουλειά και λίγο η τύχη. Κάποιες φορές χρειάζεται και αυτή»

- Πάντως εκείνος που θα καμαρώνει  για την εξέλιξη και τη σημερινή πορεία σου θα είναι ο προπονητής που είχες στο Πανεπιστήμιο της Νορθ Καρολάινα στο Γκρίνσμπορο, Φραν ΜακΚάφερι...
«Σίγουρα. Είναι ο άνθρωπος που με ανακάλυψε και μου επέτρεψε να γίνω αυτό που είμαι σήμερα, την εποχή που δεν είχα καμιά προοπτική να πάρω υποτροφία και δεν με κοιτούσε κανένα κολέγιο. Ήταν εκείνος που όταν με πήρε στο κολέγιο, μου έδωσε αυτοπεποίθηση, μου επέτρεψε να παίξω και με άφησε να κάνω λάθη ώστε να μάθω κάτι μέσα από αυτά. Θυμάμαι κάποια στιγμή μου είπε: “Κάποια μέρα θα γίνεις πολύ καλός παίκτης. Αρκεί να το πιστέψεις και να δουλέψεις γι αυτό”. Και με βοήθησε να το πιστέψω»

-Γνωρίζεις φυσικά ότι είσαι αρκετά αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και οι συμπαίκτες σου έχουν πάντα ένα πολύ καλό λόγο να πουν για εσένα..
«Κι εγώ γι αυτούς! Ξέρετε αυτή η ομάδα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Έχουμε πολύ καλή χημεία. Μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Δεν υπάρχουν διακρίσεις και κατηγορίες παικτών. Όλοι είμαστε ένα. Και το λέω με ειλικρίνεια. Είμαστε ένα! Γι αυτό και χαίρομαι κάθε στιγμή μου με την ομάδα. Την προπόνηση, τα αστεία με τα παιδιά, το παιχνίδι.  Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με αυτούς τους παίκτες τον ίδιο αγωνιστικό χώρο»

- Από το καλοκαίρι πάντως που έγινε η αλλαγή του προπονητή, η ομάδα είχε δεχθεί έντονη, κάποιες φορές, κριτική και ειδικά ο νέος προπονητής. Θεωρείς ότι η κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκα ήταν η καταλληλότερη απάντηση;

«Σίγουρα. Εδικά για τον προπονητή. Ξέρω ότι το να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό δεν είναι η ευκολότερη δουλειά στον κόσμο. Όμως ο κόουτς κατάφερε να μείνει πολύ ψύχραιμος παρά την κριτική που δέχθηκε...»

- Και ήρεμος...
«Ναι γιατί είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος (γελάει). Αντιμετώπισε με τεράστια ψυχραιμία όλες τις καταστάσεις, μπήκε μπροστά σε όλες τις δυσκολίες και μας οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Επίσης εκείνο που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ήταν ότι η ομάδα δεν επηρεάστηκε από όλα όσα ακούγονταν απ’ έξω. Μείναμε «κλειδωμένοι» στα αποδυτήρια και κάναμε τη δουλειά μας. Γνωρίζαμε ποιες ήταν οι δυνατότητές μας, πιστεύαμε και πιστεύουμε σ’ αυτές και ξέρουμε πως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, τότε θα είμαστε επιτυχημένοι»

- Σίγουρα  αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική περίοδο για εσένα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και τα πλέι οφ. Έχεις σκεφτεί όμως το μέλλον σου στην ομάδα;
«Όχι, όχι. Ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί τίποτα ακόμα. Δεν έχω και λόγο για να το κάνω αυτή τη στιγμή. Προτιμώ να μείνω συγκεντρωμένος στο παρόν και στον επόμενο στόχο που έχουμε με την ομάδα.  Όταν θα’ ρθει η κατάλληλη στιγμή τότε θα συζητήσω με την οικογένειά μου για το μέλλον μου»