Είσαι στο μυαλό...

 

Το σινιάλο δόθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα 55 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Τότε ο κόουτς έκρινε ότι "κλείδωσε" ο θρίαμβος και επέτρεψε στον πάγκο να αρχίσει τους πανηγυρισμούς . Το ξέσπασμα έγινε με την κόρνα της λήξης και κράτησε παρά πολλή ώρα εντός γηπέδου. Διότι και οι απονομές όταν τελείωσαν, συνεχίστηκε το γλέντι μεταξύ ομάδας και οπαδών. Το φινάλε, για τους εντός Ο2 αρένα χώρους αφού υπήρξε συνέχεια στο ξενοδοχείο και αναμένεται και το αποκορύφωμα επί ελληνικού εδάφους, γράφτηκε στα αποδυτήρια.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, αφού πρώτα είχαν δηλώσει για μία ακόμα φορά συγκινημένοι και ευτυχισμένοι, πήγαν να πουν δυο λόγια στην ομάδα. "Θυμάστε ότι είχαμε μιλήσει πριν από λίγο καιρό μεταξύ μας και είχαμε πει ότι στόχος ήταν και φέτος να το πάρουμε. Το κρατήσαμε μεταξύ μας ό,τι είπαμε, αλλά το πετύχατε και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια", είπαν αν και δεν υπέκυψαν στα... πειράγματα των παικτών να ανακοινώσουν επί τόπου το πριμ.

Ο Κώστας Παπανικολάου σε ρόλο πρώτης... φωνής, ο Γιώργος Πρίντεζης σε σιγόντο αν και καλλίφωνος και ο Βαγγέλης Μάντζαρης από δίπλα δέχτηκαν να τραγουδήσουν μπροστά στις κάμερες το "είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό". Το είπαν, το ξαναείπα, μέχρι που ο Πρίντεζης σφύριξε λήξη με την ατάκα, "ok guys, now it's.... tea time"!

Ισως ήταν και το μόνο εύκολο να βρεθεί εκείνη την ώρα στα αποδυτήρια. Α, και κάτι ξηροκάρπια που είχαν σε γαβάθες οι διοργανωτές και τα οποία χρησίμευσαν σαν... λουλούδια σε νυχτερινό μαγαζί την ώρα των εντός αποδυτηρίων επινικίων.

Οι παίκτες έδιναν καρτερικά συνεντεύξεις σε πλήθος ΜΜΕ αν και η μεγαλύτερη... ουρά ήταν όπως αναμενόταν μπροστά από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας αλλά και του φάιναλ φορ, είχε ξεσπάσει στο γήπεδο σκαρφαλώνοντας στις εξέδρες για να φωνάξει συνθήματα αλλά και να ακούσει το "Βασίλη αλάνι, για πάντα στο λιμάνι". Χωρίς δισταγμό, είχε πει και ότι "ζω τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτή την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Με έπαιξαν σκληρά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην ανάπαυλα κάθισα και σκέφτηκα τι έπρεπε να αλλάξω για να βοηθήσω όσο έπρεπε την ομάδα".

Αυτός που απουσίαζε... διαρκώς από τον χώρο ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μπήκε στην αρχή με τους προέδρους και μετά... απήχθη για σειρά συνεντεύξεων. Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα, ο άνθρωπος που από την αμφισβήτηση έγινε σε λίγους μήνες σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού, απέδωσε εύσημα στους πάντες. "Ήταν μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων, όλοι είχαν μερίδιο στην επιτυχία. Είχαμε πίεσης και άγχος όλη τη σεζόν αφού έπρεπε να αποδείξουμε ότι αυτό που συνέβη πέρυσι δεν ήταν τυχαίο. Δώσαμε την ψυχή μας, είχαμε πάθος και βγάλαμε το ταλέντο μας στο παρκέ".