«Να δικαιωθούν οι κόποι μιας χρονιάς...»

\

Στον τόπο όπου πριν από έναν χρόνο (περίπου) έκανε την έκπληξη και επέστρεφε στην κορυφή της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός καλείται να «σκουπίσει» την Εφές και να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» αναχώρησε το απόγευμα της Τρίτης για την Κωνσταντινούπολη έχοντας το πολύτιμο 2-0 στις αποσκευές τους, το οποίο τους δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση της Ευρωλίγκας. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, με εξαίρεση τους Βαγγέλη Μάντζαρη (σ.σ. ο οποίος είχε γενέθλια κλείνοντας τα 23 του χρόνια) και Δημήτρη Μαυροειδή που δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα. 

Από εκεί και πέρα άπαντες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο 3ο παιχνίδι της σειράς (17/4, 20:00), όπου θέλουν να «καθαρίσουν» με την πρόκριση και να μην παρατείνουν την παραμονή τους στην Πόλη και για 4ο παιχνίδι. Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού για την Τουρκία, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του να προκριθεί στην Τουρκία.

«Σε αυτό το γήπεδο έχουμε παίξει και άλλο ματς και είχαμε νίκη. Σίγουρα έχουμε ευκολότερο έργο από αυτούς αφού είμαστε μπροστά στο σκορ με 2-0. Δεν είναι, όμως, εύκολο. Σίγουρα θα αντιδράσουν καθώς βρίσκονται πίσω στο σκορ, έχουν και αυτοί μεγάλο κίνητρο, όμως, γιατί δεν έπαιξαν καλά, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Έχουμε κάνει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, έχουμε καλή ψυχολογία, χρειαζόμαστε μια νίκη, δεν ξέρω πότε θα την κάνουμε, ελπίζω να την κάνουμε και γρήγορα. Εμείς πρέπει να ετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Κερδίζουμε 2-0 και το καταφέραμε στο γήπεδο μας με τον κόπο των παιδιών και αυτό που χρειαζόμαστε είναι ακόμη μια νίκη ώστε οι κόποι όλης της χρονιάς να δικαιωθούν καθώς για την ομάδα μας θα είναι ό,τι καλύτερο να προκριθούμε στο Final Four».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «το θέλουν πάρα πολύ οι παίκτες. Θα το δουν ως παιχνίδι “τελικό” το αυριανό και ξέρουν από τέτοιες προκλήσεις. Ποτέ ο Ολυμπιακός σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν ήταν φαβορί, ιδίως με τον τρόπο που τον έβλεπαν οι υπόλοιποι. Εδώ, όμως, που φτάσαμε πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε κάνει και που έχουμε φτάσει ως εδώ και κατέληξε:

«Πέρσι ο Ολυμπιακός έκανε την απόλυτη έκπληξη, ελάχιστοι πίστευαν πως θα φτάσει ακόμη και ως το Final Four. Φέτος είναι πιο δύσκολο το εγχείρημα αφού δεν είχαμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν και όλοι περίμεναν τον Ολυμπιακό και είχα έξτρα κίνητρο απέναντι του. Είχαμε πλεονέκτημα έδρας, κάναμε το 2-0 και γι’ αυτό ο κόσμος είναι αρκετά αισιόδοξος και περιμένει τώρα να προκριθούμε».

Αντιτς: «Έχουμε το κίνητρο του Final Four»

Από τη πλευρά του, ο Πέρο Άντιτς (που ήταν από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού στο δεύτερο ματς με την Εφές) εξήγησε: «Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε στο 2-0. Αν σκεφτούμε έτσι θα χάσουμε τα επόμενα ματς. Κάναμε σωστή δουλειά στην έδρα μας, αλλά τώρα το κοιτάμε ξεχωριστά και πάμε για το 3-0. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ξεφύγουν, να μην τους επιτρέψουμε να ξεφύγουν και μετά να τους κυνηγάμε στο σκορ. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και θέλουμε να βρεθούμε στο Final Four. Και αυτοί, όμως, έχουν μεγάλο κίνητρο, έχουν βάλει πολλά λεφτά, καλό προπονητή, πολλούς καλούς παίκτες και ένα γεμάτο γήπεδο. Οπότε θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς».