Πακετάρουν και τις... σκούπες!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρέθηκε με το ενάμιση πόδι στο φάιναλ φορ του Λονδίνου ύστερα από το 2-0 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά κανείς δεν θεωρεί «τελειωμένη» την υπόθεση της πρόκρισης.  

Άπαντες κρατούν χαμηλούς τους τόνους, δεν βιάζονται να πανηγυρίσουν και στοχεύουν μόνο και μόνο σε νίκη στην Πόλη προκειμένου να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Αγγλίας μία ώρα νωρίτερα...

Η προετοιμασία της ομάδας μπήκε στην τελική της ευθεία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες (σ.σ. εξαίρεση φυσικά οι... μόνιμοι απόντες Μάντζαρης και Μαυροειδής) ενόψει και του 3ου αγώνα στην Πόλη. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν βίντεο, ανέλυσαν για άλλη μια φορά το παιχνίδι της Εφές και στη συνέχεια προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα προτιμήσει γι’ άλλο ένα ματς τον Κατσίβελη στην 12άδα της ομάδας, αν και αναμένεται να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και ο Ντορόν Πέρκις για... παν ενδεχόμενο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα προπονηθούν την Τρίτη το μεσημέρι στο ΣΕΦ και στη συνέχεια θα μεταβούν στο «Ε. Βενιζέλος» προκειμένου να «πετάξουν» για Τουρκία.

Αναμφίβολα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», όχι τόσο για το ισχυρό προβάδισμα μετά τα δύο πρώτα ματς στο Φάληρο, όσο για την εμφάνιση της ομάδας το βράδυ της Παρασκευής. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ξέρουν ότι μπορούν να... σκουπίσουν την Εφές με 3-0 νίκες, χωρίς να παρατείνουν τη παραμονή τους στην Πόλη μέχρι και την Παρασκευή, που είναι προγραμματισμένο το 4ο ματς της σειράς.

Ο Μπαρτζώκας έχει στρέψει ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον του στην αναχαίτιση των επιθετικών όπλων της Αναντολού Εφές, με τους Φάρμαρ και Βούγιασιτς να μετρούν 0/12 τρίποντα (!) και το συνολικό ποσοστό των Τούρκων στα τρίποντα να αγγίζει (μόλις) το 9% με 3/34 σουτ έξω από τα 6.75μ. Κι αυτό είναι απόρροια της εξαιρετικής άμυνας του Ολυμπιακού στην περιφέρεια, αφού δεν δίνει ελεύθερα σουτ στα ποιοτικά γκαρντ της Εφές.

Μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται 57,5 κατά μ.ο. έναντι 58 της Ρεάλ Μαδρίτης (στα ματς με Μακάμπι), 68 της Μπαρτσελόνα και 68,5 του Παναθηναϊκού. Το γεγονός αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο και να σημειώσουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Και όχι μόνο... Το (πιο) ευχάριστο είναι ότι δεν τα περιμένει όλα από τον Βασίλη Σπανούλη στην επίθεση. Αν και ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αρκετά άστοχος στα δύο πρώτα ματς (5/14 δίποντα, 1/9 τρίποντα) φρόντισε να μοιράσει από οκτώ φορές τη μπάλα στους συμπαίκτες του και να δημιουργήσει καταστάσεις για όλους!

Μαχμούτι: «Η σειρά δεν έχει τελειώσει»

Στον Ολυμπιακό κρατούν χαμηλούς τους τόνους και δεν βιάζονται να πανηγυρίσουν αφού γνωρίζουν ότι τα πάντα παραμένουν ανοικτά ενόψει της συνέχειας. Κάτι που πιστεύουν ακράδαντα και στην Εφές, με τον προπονητή της ομάδας Οκτάι Μαχμούτι να λέει: «Τα πρώτα δύο ματς δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Στόχος μας ήταν να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη και να γυρνούσαμε στην Κωνσταντινούπολη να πάρουμε τις άλλες δύο. Είμαστε πίσω με 2-0, αλλά η σειρά δεν έχει τελειώσει. Στόχος μας είναι να κάνουμε το 2-2 και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για το πέμπτο ματς»