Σλούκας: "Εχουμε τον τρόπο μας"

Αυτή τη φορά το θρίλερ είχε αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε θριαμβευτής από το Τελ Αβίβ με τη νίκη επί της Μακάμπι. Ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα του, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το δραματικό φινάλε και τη συνταγή της επιτυχίας.

«Ηταν αγχωτική νίκη. Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο και κομβικό παιχνίδι μετά το ματς με τη Σιένα και τις δύο συνεχόμενες ήττες, που είχαμε κάνει.  Μπήκαμε όμως δυνατά στο παιχνίδι και ελέγξαμε το ρυθμό όπως θέλαμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και με λίγη τύχη καταφέραμε και ξαναγυρίσαμε το παιχνίδι όταν μείναμε πίσω στο σκορ και το φέραμε εκεί που θέλαμε για να πανηγυρίσουμε στο τέλος», είπε πριν αναφερθεί στην τελευταία φάση με το εκπρόθεσμο καλάθι του Πλάνινιντς. «Εγινε πολύ γρήγορα η φάση. Ημουν δίπλα στον πάγκο και την είδα καλά. Περιμέναμε  όταν έπιασε τη μπάλα ο Πλάνινιτς να χτυπήσει η κόρνα. Καταλάβαμε ότι ήταν εκτός χρόνου το σουτ του και ότι δεν μέτραγε».

Για την ομαδική αντίδραση να τρέξουν όλοι προς το μέρος του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είχε χάσει τις βολές, είπε ότι «ο Κώστας λογικά ήταν στεναχωρημένος με την αστοχία στις βολές, αν και όπως εξελίχθηκε η φάση καλύτερα που την έχασε. Είναι θέμα ψυχολογίας οι βολές και δεν πρέπει να τον παίρνει από κάτω που τις έχασε. Γι' αυτό τρέξαμε πάνω του. Όπως εξελίχθηκε η φάση, όμως, ήταν καλύτερα για εμάς γιατί έπεσε ακριβώς κάτω από το καλάθι και τους στέρησε χρόνο μέχρι να τρέξουν στην επίθεση».

Για την προσπάθεια αποφόρτισής τους από το άγχος που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από το ματς, αλλά και για το αν τους επηρέασε η απόρριψη της ένστασης για τον αγώνα με τη Σιένα, ο Σλούκας ανέφερε: «Ο κάθε προπονητής προσπαθεί πριν από κρίσιμους αγώνες με διάφορα τρικ να ξεαγχώσει τους παίκτες. Το ίδιο έκανε και ο δικό μας. Και εμείς οι παίκτες με τη σειρά μας είχαμε πει μεταξύ μας πώς πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε την Μακάμπι. Περιμέναμε ότι ο αγώνας με τη Σιένα θα ξαναγινόταν, αλλά προσπαθήσαμε να μην μας επηρεάσει η αντίθετη απόφαση που πάρθηκε από την ευρωλίγκα. Δεν επιτρέπεται να επηρεαζόμαστε μέσα στο γήπεδο από οποιαδήποτε εξωαγωνιστική συνθήκη. Δείξαμε χαρακτήρα με τη Μακάμπι και κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Τέλος, για το αν ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον καλό ρυθμό που είχε πριν από λίγους μήνες, ο διεθνής γκαρντ υποστήριξε ότι, «είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και σίγουρα οι ομάδες οι καλές θα φανούν στη διάρκεια. Ακόμα, όμως, είναι νωρίς να μιλάμε για το ποιες θα περάσουν. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε να κερδίζουμε παντού. Κάθε ομάδα περνά περιόδους κάμψης. Το σημαντικό είναι να παίρνεις νίκες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και επαναλαμβάνω εμείς κοιτάμε να κερδίζουμε και εντός και εκτός έδρας».