Ο νέος ήταν... ωραίος!

 

kifisia apoll

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Απόλλωνας Πάτρας αφού κατάφερε να «αποδράσει» από το «Ζηρίνειο» κερδίζοντας την Κηφισιά με 82-79!

Η ομάδα του Κώστα Μέξα ήταν εκείνη που έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, έχοντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Εκείνος που έκανε τη διαφορά για τους Πατρινούς ήταν ο Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος ανακοινώθηκε από την διοίκηση των «μελανόλευκων» την Παρασκευή 27/11 και μία μέρα αργότερα έμελλε να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα.

Με 28 πόντους (6/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 10/11 βολές) και «γεμάτη» στατιστική (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 6 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής) δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την άμυνα της Κηφισιάς. Άλλωστε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε την ευκαιρία για... σκάουτινγκ στον Ντίλαρντ και -μοιραία- το πλήρωσε ακριβά.

Ο Ντέβον Σάντλερ -που επίσης αποκτήθηκε την παραμονή του αγώνα- δεν είχε το ίδιο... φαντασμαγορική εμφάνιση (7 πόντοι με 3/5 σουτ) ωστόσο βοήθησε με τη σειρά του για το «διπλό» της ομάδας του. Ομως οι... παλιοί Μέιερ και Βεργίνης έκαναν και πάλι το καθήκον τους συμπληρώνοντας ιδανικά τους συμπαίκτες του.

Για τους γηπεδούχους εκείνος που προσπάθησε ήταν ένας ακόμα... νεοαποκτηθείς παίκτης. Ο λόγος για τον Ρομ Λάουερι (21π., 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ) ο οποίος έκανε τα πάντα για να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στη νίκη. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Απόλλωνας έλεγχε το ματς και είχε τις «απαντήσεις» κάθε φορά που η Κηφισιά πλησίαζε στον πόντο μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-40, 58-61, 79-82 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 12(1), Κασελάκης 10, Χρυσικόπουλος, Χογκ 17, Γλυνιαδάκης 7, Λάουερι 21(3), Ν.Στίγκερς 3(1), Πόποβιτς, Σταμάτης, Σμιθ 9.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μέξας): Ντίλαρντ 28(2), Αθανασούλας, Πάλμλαντ 6(2), Μέιερ 18(4), Γουντς 6, Σάντλερ 7(1), Αργυρόπουλος, Βεργίνης 15(1), Πελεκούδας 2, Κουζέλογλου.