Ηταν μέχρι να πατήσει το γκάζι...

feldeine

Ένα ξέσπασμα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να «καθαρίσει» την υπόθεση της νίκης απέναντι στο μαχητικό -αν μη τι άλλο- Ρέθυμνο.

Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έδειχνε να ελέγχει το ματς, όντας ικανή για να κοντράρει τους «πράσινους» μέχρι το τέλος. Συγκεκριμένα είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (50-45 στο 26') χάρη στην εξαιρετική απόδοση των Ρέλφορντ και Γιαννόπουλου, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα άλλαξαν άρδην!

Με τον Φελντέιν να... παίρνει «φωτιά» στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα σερί 10-0, πήρε τα ηνία του αγώνα (50-55) μέσα σε δύο λεπτά και έκτοτε μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Το Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους κυπελλούχους Ελλάδας, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική μέρα και τον Τζέιμς Γκιστ!

Ουσιαστικά ο Αμερικανός συνέχισε με την κεκτημένη ταχύτητα που είχε από το παιχνίδι με την Καρσίγιακα προσθέτοντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Αντίθετα ο Καλάθης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο τραυματίστηκε ο Ογκνιεν Κούζμιτς (σ.σ. γύρισε το πόδι του) και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9(1), Ρέλφορντ 17(1), Σαφτενάαρ 4, Γιαννακόπουλος 14(1), Κορόλεφ 8(2), Πατατάς, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Πανεταράκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9(1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23(5), Γκιστ 14 (10ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9(2), Διαμαντίδης 6(2), Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1