Η επιστροφή του Γκιστ!

gist aris

Μπορεί να μην έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, μπορεί να μην έδειξε σημάδια κυριαρχίας όπως στην τελευταία περίοδο του ΣΕΦ, ωστόσο έκανε αυτό που χρειαζόταν για να αποδράσει με τη νίκη από το... καυτό Nick Galis Hall.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 76-70 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς   και μπορεί να ταξιδέψει πολύ πιο ήσυχος στο Κράσνονταρ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν την ερχόμενη Παρασκευή (16/10). Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος επέστρεψε για τα... καλά στην ενεργό δράση, κάτι που απέδειξε περίτρανα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Αν και ο Άρης ήταν υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικός, ο Αμερικανός φόργουορντ φρόντισε να... κόψει το βήχα από τους «κίτρινους» σημειώνοντας 13 από τους 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο! Ουσιαστικά ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για λογαριασμό της ομάδας του, μιας και οι γηπεδούχοι ήταν κοντά στο σκορ και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να πάρει διαφορά.

Εκτός του Γκιστ, εξαιρετικό παιχνίδι έκανε (και πάλι) ο Δημήτρη Διαμαντίδης, ο οποίος δείχνει πολύ πιο απελευθερωμένος από τη στιγμή που υπάρχει ο Καλάθης στην πεντάδα. Με μειωμένες αρμοδιότητες (όπως το κατέβασμα της μπάλας που του «έκλεβε» ενέργεια και δύναμη) και πολύ πιο ελευθερο ρόλο είχε όλο τον χρόνο και το καθαρό μυαλό, τόσο για να «εκτελέσει» (12π.) όσο και για να μοιράσει (8 ασίστ).

Ο Ραντούλιτσα με τη σειρά του είχε το απόλυτο (6/6 δίποντα και 2/2 βολές) και μπόρεσε να καλύψει τις αμυντικές του αδυναμίες, με την ποιότητά του στην επίθεση. Στον αντίποδα, ο Άρης είχε σε καλή μέρα τους Ουότερς και Ουάιτ και... όλη τη βασική πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που απουσίαζε ο βασικός σέντερ (λόγω ίωσης), Τζαμέλ Χάγκινς.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 11(1), Τσούπκοβιτς 3(1), Ουάιτ 13(2), Ουότερς 14(2), Δίπλαρος, Ζάρας 3(1), Κοέν 10(1), Μούρτος 3, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 11(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 3(1), Διαμαντίδης 12(3/4διπ., 3/4τρ., 4ριμπ., 8ασ.), Γκιστ 17(2/6β., 6/7διπ., 1/1τρ.), Καλάθης 11(2), Κούζμιτς 3.