Οι πρωταγωνιστές της πρεμιέρας

1 bnews

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το Basket News κάνει τη σύνοψη της αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους καλύτερους, το γεγονός, τον MVP, τον αριθμό αλλά και την ειδική αναφορά της πρεμιέρας.

Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1. Νίκος Γκίκας (Κηφισιά)
Ο γκαρντ της Κηφισιάς μπορεί να αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών στα 39'' με αποτέλεσμα να ακροβατεί μεταξύ... ήρωα και μοιραίου, ωστόσο από τη στιγμή που η ομάδα του επικράτησε του Αρκαδικού, παίρνει τον τίτλο του καλύτερου «άσου» της πρεμιέρας. Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς με 16 πόντους (2/6βολ., 4/11διπ., 2/3τρ.), 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής.
2. Τσαβντάρ Κοστόβ (Καβάλα)
Από το ματς της Καβάλας με το Λαύριο θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη ο Χρήστος Ταπούτος, αλλά ο Βούλγαρος γκαρντ ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, με το νικητήριο τρίποντο στο τέλος. Επιπλέον είχε 17 πόντους (7/8βολ., 2/5διπ., 2/4τρ.), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής.
3. Οβιέ Σοκό (Τρίκαλα)
Αρκετά πληθωρική ήταν η παρουσία του Βρετανού φόργουορντ στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Τρικάλων επί του Κόροιβου στην Αμαλιάδα. Ο απόφοιτος του Αλαμπάμα οφ Μπίρμιγχαμ τελείωσε το παιχνίδι με «νταμπλ-νταμπλ» έχοντας 14 πόντους (4/8βολ., 5/9διπ., 0/1τριπ.), 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ, 9 κερδισμένα φάουλ και 3 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής.
4. Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός)
Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού επέστρεψε για τα... καλά στο «πράσινο» ρόστερ και έδειξε 100% έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, υπενθυμίζοντας παράλληλα το πόσο πολύ έλειψε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Μέσα στο «Nick Galis Hall ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την απόδραση της ομάδας του, έχοντας 17 πόντους (2/6βολ., 6/7διπ., 1/1τρ.,) και 7 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής.
5. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ΑΕΚ)
Ο διεθνής σέντερ απέδειξε ότι στην ΑΕΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στη νίκη, πραγματοποιώντας «γεμάτη» εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στα 27 λεπτά που βρέθηκε   στο παρκέ του ΟΑΚΑ σημείωσε 18 πόντους με 2/2 βολές, 5/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα (αλλά) και 5 λάθη.  

Ο MVP ΤΟΥ BASKETNEWS: Τζέιμς Γκιστ

OΙ MVP ΤΟΥ RANKING: Δημήτρης Μαυροειδής (Κηφισιά), Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός), Μορίς Κεμπ (Καβάλα) είχαν 23 βαθμούς στο Ranking του ΕΣΑΚΕ και μοιράστηκαν δια του τρία τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ: Οι 30 ασίστ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου, οι οκτώ εκ των οποίων από τον Βασίλη Σπανούλη:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: Ο Τόνι Μέιερ του Απόλλωνα Πάτρας πραγματοποίησε την καλύτερη ατομική εμφάνιση της αγωνιστικής, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο. Ο Αμερικανός είχε 31 πόντους με 4/4 βολές, 6/12 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, αλλά και 5 λάθη σε 37 λεπτά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η πρόταση γάμου στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στην αναμέτρηση Ολυμπιακού-Κολοσσού Ρόδου!