Προπόνηση πριν από τα πλέι οφ

Και τώρα τα... πλέι οφ! Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το 2/2 στις εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και έκλεισε με τον πλέον... χαλαρό τρόπο τις υποχρεώσεις στην α' φάση του πρωταθλήματος.

Χωρίς να συναντήσουν δυσκολίες και με γνώμονα το ελεύθερο μπάσκετ, οι «πράσινοι» επικράτησαν εύκολα του Απόλλωνα στο... άδειο ΟΑΚΑ (80-52), με τους Πατρινούς να αποχαιρετούν τη φετινή σεζόν από την 10η θέση της βαθμολογίας. Ουσιαστικά το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος -η παραμονή του οποίου ολοένα και κερδίζει πόντους- είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει της έναρξης των πλέι οφ και τα παιχνίδια με τον Κολοσσό Ρόδου. Επιθετική άμυνα, πίεση στη μπάλα και τρανζίσιον παιχνίδι ήταν τα χαρακτηριστικά των «πρασίνων» για δεύτερη σερί αναμέτρηση, ύστερα και από το ματς με τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας.

Άλλωστε το προφίλ της ομάδας και ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνίζεται θα αλλάξει άρδην μετά και την έλευση των Ντι Τζέι Κούπερ και Κένιον Μάρτιν, οι οποίοι αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθούν στον Παναθηναϊκό. Πάντως, η άμυνα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι αναλώθηκαν σε πολλά περιφερειακά σουτ, έχοντας μόλις 4/33 τρίποντα!!

Από πλευράς Παναθηναϊκού, οι Μπατίστα (17π.) και Φώτσης (12π.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, ενώ μια ακόμα θετική εμφάνιση πρόσθεσε και ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος είχε 4 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής. Χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι παίκτες, κάτι που συνέβη και στη μεριά του Απόλλωνα. Βέβαια από την ομάδα του Βετούλα κανείς παίκτης δεν είχε διψηφιο αριθμό πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 41-23, 58-41, 80-52

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 3(1), Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 12(2), Νέλσον 9, Παππάς 7, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 10(2), Μπατίστα 17, Μπλουμς 3, Παπαγιάννης, Λούντζης 4.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Οτζο 2, Σκορδίλης 4, Γκάλογουεϊ 2, Πεν 9(1), Φιτζπάτρικ 6, Μπατής 1, Ελ Αμιν 5(1), Πελεκούδας 2, Μολφέτας 6(1), Νιφόρας 7, Γεωργαλής 8(1), Σιγκούνας.