Ο βρυχηθμός του "τίγρη"!

hancok

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήθελε όσο τίποτα μια νίκη επί του Άρη και την πέτυχε! Ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 71-65 και με δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες πατά πιο γερά στα πόδια του. Μεγάλη νίκη πέτυχε και το Ρέθυμνο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Π.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος χρειάστηκε ένα σερί 15-3 στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου για να ξεφύγει από τον Άρη και να τον νικήσει με 71-65 πετυχαίνοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Στο πρώτο μέρος ο φανταστικός Χάνκοκ σκόραρε 21 πόντους δίνοντας σαφές προβάδισμα στον Πανιώνιο και παίζοντας σχεδόν μόνος του τον Άρη, που εμφάνισε και πάλι αμυντικά κενά. Όμως με την παρόδο του χρόνου και με τους Βεζένκοφ, Νέιμικ να κάνουν καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα οι "κίτρινοι" ισορρόπησαν και στο 25' ισοφάρισαν 44-44. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου όμως ο Πανιώνιος κυριάρχησε, με τον Στρναντ και τον Γουντς να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Χάνκοκ προηγήθηκε με 59-47 στο 30' και ουσιαστικά "καθάρισε", καθώς ο Άρης δεν μπόρεσε να πλησιάσει ξανά τόσο κοντά. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Ρέθυμνο έγινε ένα σπουδαίο ντέρμπι, που είχε τελικό νικητή το Ρέθυμνο έναντι του Απόλλωνα (88-81). Η ομάδα από την Κρήτη πέτυχε έτσι την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα και διατηρεί τη θέση της στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Πάντως ήταν ο Απόλλων αυτός που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κυρίως χάρη στον οίστρο του Ελ Αμίν (27π.) και τη σπουδαία δουλειά που έκανε μέσα στις ρακέτες ο επανακάμψας από τραυματισμό Σκορδίλης (19π.). Στο τελευταίο πεντάλπτο της τελευταίας περιόδου όμως το Ρέθυμνο εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή του με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Φαγέ (20π., 13ρ., 4κοψ.), που είχε συμμετοχή σε πολλές καθοριστικές φάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, και πήρε τελικά την πολύτιμη νίκη. Σημαντική βοήθεια έδωσαν επίσης οι Κάνσιλ (17π.) και Κράβιτς (15π.). Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στα Τρίκαλα η Κηφισιά λίγο έλειψε να βγάλει τα μάτια με τα ίδια της τα χέρια, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 96-89. Η αθηναϊκή ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι τις αρχές της τελευταίας περιόδου όταν με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μαυροειδή (17π.) και τον Λιακόπουλο να οργανώνει σωστά το παιχνίδι (8ασ.) κατάφερε να προηγηθεί με 77-58. Στη συνέχεια, όμως, έπαθε μπλακ άουτ και τα Τρίκαλα με ηγέτες τους Χότζιτς και Τρέισι έπαιξαν το τελευταίο χαρτί τους και με σερί 24-9 μείωσαν 86-82 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος! Περισσότερο, όμως, δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν, γιατί ο Τσαλδάρης και ο Ντούβνιακ ήταν εύστοχοι στις βολές και κράτησαν όρθια την Κηφισιά. Σε αυτό το παιχνίδι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησε ξανά-και μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του-τον Πατ Γιούιν, ο οποίος προφανώς δεν θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του και προκειμένου να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα, αποφασίστηκε πως καλό θα ήταν να παίζει. Δεν ήταν κακός πάντως (8π.).

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να προσαρμοστεί στην απώλεια του Κώστα Χαραλαμπίδη και στο διάστημα αυτό βρήκε τον μπελά του από τον Πανελευσινιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Κάρτερ πήρε το όπλο του (τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους) και μαζί με την άμυνα, που βελτιώθηκε αισθητά και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις 22 πόντους, οδήγησαν τον "δικέφαλο" στη νίκη με 69-59. Ο πολύ καλός και πάλι Βον (19π., 10ρ.) κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ενώ καλός ήταν και ο Όντουμ. Από την ομάδα της Ελευσίνας ο Μάρκοβιτς (15π.) έκανε όλη τη δουλειά κι όταν σταμάτησε να σκοράρει, χάθηκε η επαφή με το σκορ. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.