English... breakfast!

dusansakota

Ο Καρλ Ίνγκλις... έφαγε για πρωινό τον Κολοσσό και μαζί με τον "καυτό" Ντούσαν Σάκοτα, αλλά και τον "βράχο" Σαρικόπουλο οδήγησαν την ΑΕΚ σε άνετη νίκη με 96-73! Μένει ο Σάκοτα ως το τέλος της σεζόν, αγωνία για Ίνγκλις!

Η ΑΕΚ κάθησε από την αρχή στη θέση του οδηγού εκματαλλευόμενη το μεστό παιχνίδι του Ίνγκλις, που βοηθούσε πολύ και στο κομμάτι της δημιουργίας, κάτι που ήταν απολύτως απαραίτητο, καθώς απουσίαζε ο μοναδικός καθαρόαιμος πλέι μέικερ της ομάδας, Παπαντωνίου. Με τον Σαρικόπουλο να δίνει επίσης αρκετές λύσεις μέσα στη ρακέτα η Ένωση πήρε το προβάδισμα, αλλά ο Κολοσσός κατάφερνε να διατηρεί την επαφή του.

Ο Τζέιμς ήταν για μια ακόμα φορά το "βαρύ πυροβολικό" στην επίθεση της ομάδας της Ρόδου, καθώς παρά τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα πάνω του, έβρισκε τρόπους να σκοράρει. Συγχρόνως ο Μπούλιαν βοήθησε πολύ με τα τρίποντά του, ενώ και ο Σμιθ έκανε καλή και... βρώμικη δουλειά μέσα στις ρακέτες. Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεφύγει στο 15' με 36-27, αλλά μόλις βγήκε ο Ίνγκλις για να πάρει ανάσες... βραχυκύκλωσε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κολοσσός να ισοφαρίσει και το ημίχρονο να λήξει ισόπαλο 41-41.

Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, ο Ίνγκλις ανέλαβε δράση και η ΑΕΚ... εξαφανίστηκε. Με τον Καναδό να σκοράρει, να πασάρει, να παίζει άμυνα, να κάνει τα πάντα και με τον Ντούσαν Σάκοτα να... ξεμπουκώνει, να βρίσκει το χέρι του και να κάνει επίσης θραύση, η Ένωση έδωσε ένα πραγματικό επιθετικό ρεσιτάλ και στο 30' είχε ήδη ξεφύγει με 72-57. Ο Κολοσσός στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στον Τζέιμς, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ΑΕΚ, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που σταμάτησε να σκοράρει και ο Μπούλιαν, ενώ και οι άλλοι Αμερικανοί ήταν άοσμοι, άχρωμοι και άγευστοι.

Με τον Σαρικόπουλο να είναι σούπερ μέσα στη ρακέτα και να... αφιερώνει καλάθια στον Παπαντωνίου, που καθόταν με πολιτικά στον πάγκο, η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο και δεν ανέβηκε περισσότερο, αφενός διότι ο Τσάμης έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις στον Κολοσσό και αφετέρου διότι ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του πάγκου, αποσύροντας τον Ίνγκλις και τον γιο του, Ντούσαν, που αποθεώθηκαν από τους περίπου 3000 Ενωσίτες οπαδούς.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 71-57,  96-73.

ΑΕΚ: Ντελινινκάιτις 11(1), Σάκοτα 24(4 τρ., 7ρ.), Κασελάκης 3(1), Πολυτάρχου 2, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 7, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 17(8ρ.), Μπούτρης, Μιλόσεβιτς 4, Ίνγκλις 28(4 τρ., 7ασ.), Νίκολιτς.

Κολοσσός: Λαρεντζάκης 2, Σιόλογκας, Καρίμ 8(2), Τζέιμς 23(2), Σμιθ 9(9ρ.), Στεφανίδης, Λίντεν, Τσάμης 14(3), Χάγκινς 3, Μπούλιαν 14(3).

Μένει ο Σάκοτα!

Η αρχική συμφωνία του Ντούσαν Σάκοτα με την ΑΕΚ περιελάμβανε έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίον, αν έβρισκε ως τα Χριστούγεννα άλλο συμβόλαιο που θα τον ικανοποιούσε περισσότερο, θα μπορούσε να φύγει. Τελικά ο Ντούσαν, προφανώς σε συνεννόηση και με τον πατέρα του, αποφάσισε να μην κάνει χρήση αυτού του όρου και ενημέρωσε την ΑΕΚ πως θα μείνει κανονικά ως το τέλος της σεζόν στην ομάδα. Απ' ό,τι φαίνεται μάλιστα θα αρχίσουν κάποια στιγμή συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας για περισσότερα χρόνια.

Ανάλογο όρο έχει στο συμβόλαιό του και ο Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος στο διάστημα από 14-28 Δεκεμβρίου είναι ελεύθερος να φύγει. Με αυτόν, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στην ΑΕΚ έχουν ήδη αρχίσει το... ψηστήρι για να τον πείσουν να μείνει, αλλά ο Καναδός για την ώρα δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, όσο κι αν φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα απολαμβάνει όλο και περισσότερο την παρουσία του στην ΑΕΚ...