Με τη σφραγίδα του Σάκοτα!

sakota

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έβαλε τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ, που πέρασε από την Κηφισιά και μετρά πλέον νικηφόρο σερί. Μεγάλα διπλά για Κολοσσό, Ρέθυμνο, έκανε σεφτέ ο Πανιώνιος.

Στην Κηφισιά, η ΑΕΚ, παρά τις ελλείψεις στο ρόστερ της, ήταν ομάδα, έπαιξε πειθαρχημένα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε τον Ίνγκλις σε σπουδαία μέρα, τον Μιλόσεβιτς "ταύρο" μέσα στη ρακέτα και τον τρελο-Παπαντωνίου να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη και κέρδισε με 80-75 την Κηφισιά. Η τελευταία είχε τον Μαυροειδή σε μεγάλη μέρα, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να νικήσει την ΑΕΚ, που με τον Σάκοτα στον πάγκο είναι άλλη ομάδα. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλεξάνδρειο ο Κολοσσός με τον Μάικ Τζέιμς να επανέρχεται στις μεγάλες εμφανίσεις έκανε την έκπληξη νικώντας καθαρά με 77-65 τον Άρη, ο οποίος μετρά πλέον δύο σερί νίκες. Οι Ροδίτες επέβαλαν τον ρυθμό τους από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Άρη, που ήταν τραγικά άστοχος από τη γραμμή του τριπόντου (7/34). Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα το Ρέθυμνο κυριάρχησε απόλυτα από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και εν τέλει νίκησε καθαρά με 80-70 τον Πανελευσινιακό, ο οποίος προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες με τον Τζίμη Κουστένη στον πάγκο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Ρέθυμνο ήταν ο Κάνσιλ, που δεν σκόραρε μόνο, αλλά έκανε τα πάντα στο παρκέ. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος ίδρωσε αρκετά, αλλά κατάφερε να πετύχει την πρώτη φετινή νίκη του επικρατώντας με 74-69 του Κοροίβου. Το παιχνίδι ηταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του, καθώς ακόμα και όταν ο Πανιώνιος κατάφερε να ξεφύγει με 63-55 περίπου πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ο Κόροιβος βρήκε τρόπο να μειώσει ξανά και να απειλήσει. Τελικά δύο βολές του Κορόλεφ κι ένα άστοχο τρίποντο του Αγγελόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Πανιωνίου. Ο Κορόλεφ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια και του Βεργίνη. Από την άλλη ο Ρούμπιο έκανε ντάμπλ νταμπλ για τον Κόροιβο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων κόντεψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα που μάζευε σε όλο τον αγώνα, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει τα Τρίκαλα με 83-70. Με πρωταγωνιστές τους Πεν και Γκαλογουέι ο Απόλλων ξεκίνησε δυνατά και είχε σαφές προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο τα Τρίκαλα αντέδρασαν και με ηγέτη τον Κάντζι μείωσαν 73-70 στο 37'. Μετά όμως κατέρρευσαν. Ο Απόλλων έτρεξε σερί 10-0 και πήρε στο τέλος τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.