Μυρίζει πάλι ντέρμπι

osfp paok

Τελικά ο Σούλης Μαρκόπουλος θα πάει την Κυριακή στο ΣΕΦ. Ως προπονητής του ΠΑΟΚ, όμως, και απειλώντας τον Ολυμπιακό με... τρικλοποδιές στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής. Το Σάββατο ο Κακιούζης παίζει εναντίον της ΑΕΚ...

Η 7η αγωνιστική της Α1 θα έχει κανονικά επτά παιχνίδια, αφού αυτή τη φορά δεν υπάρχει αναβολή. Ετσι θα γίνει, όπως είναι προγραμματισμένο, και ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ την Κυριακή το μεσημέρι στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι", που προελαύνουν αήττητοι στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Α1 έχουν κάνει ήδη μια ήττα από την Κηφισιά, εξακολουθούν να έχουν σαφές προβάδισμα, όμως αυτή τη φορά δεν προβλέπεται... περίπατος, όπως άλλες φορές. Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος εντός συνόρων, είναι γενικά σε καλό φεγγάρι, παρά την πρόσφατη ήττα του από την Καρσίγιακα και ο Σούλης Μαρκόπουλος θα θέλει να αποδείξει ότι δικαίως ο Ολυμπιακός θέλησε να τον προσλάβει πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν τον προσέλαβε όμως και στη θέση του πήρε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος έκανε τα πρώτα προπονητικά βήματά του στο υψηλό επίπεδο δουλεύοντας στον ΠΑΟΚ!

Την Κυριακή παίζει και ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΚΑΟΔ, όμως το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής σερβίρεται, ως είθισται, το Σάββατο στις 17.00. Τότε είναι που ο Μιχάλης Κακιούζης, δεδηλωμένος ΑΕΚτσής, θα παίξει εναντίον αυτής που ο ίδιος κάποτε χαρακτήρισε ως "ομάδα της καρδιάς" του. Και εναντίον του προπονητή με τον οποίον πανηγύρισε το μοναδικό πρωτάθλημα Ελλάδας ως τώρα στην καριέρα του, τον Ντράγκαν Σάκοτα. Όλα αυτά βεβαίως είναι παρελθόν. Το παρόν λέει ότι ο Κακιούζης παίζει στην Κηφισιά, η οποία ως γηπεδούχος, αλλά και πιο ποιοτική ως προς το ρόστερ της είναι το φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ, που θα παίξει και πάλι με... ξένο λιγότερο, αφού ο Σάκοτα δεν βιάζεται να βρει τον σέντερ που του λείπει. Και ο φορμαρισμένος Μαυροειδής απειλεί να κάνει... πάρτι στη ρακέτα της Ένωσης, καθώς ακούει και κάποιες σειρήνες από την Κωνσταντινούπολη και τον Ίβκοβιτς, που ψάχνει αντικαταστάτη του τραυματία Κρστιτς στην Εφές!

Ο Πανελευσινιακός με φόρα από τις δύο συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει με τον Τζίμη Κουστένη στον πάγκο του, θέλει να... τριτώσει το καλό υποδεχόμενος το Ρέθυμνο, που πάντως φέτος δεν αστειεύεται. Ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει πώς και πώς τον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο όχι μόνο για να δει κάποιους φίλους από τη θητεία του εκεί, αλλά και για να τους... νικήσει, δεδομένου ότι ο Άρης έχασε έδαφος από την ήττα στην Αμαλιάδα και θέλει να το αναπληρώσει.

Ο Πανιώνιος ψάχνει ακόμα την πρώτη φετινή νίκη του και αν δεν την πετύχει ούτε απέναντι στον Κόροιβο στη Νέα Σμύρνη, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη γι' αυτόν και τα φίδια του υποβιβασμού θα τον ζώσουν για τα καλά. Ο Κόροιβος με τρεις νίκες ως τώρα (όλες πάντως στην έδρα του) πατά γερά στα πόδια του και έχει ηθικό ακμαίο. Τέλος ο Απόλλων υποδέχεται τα Τρίκαλα στην Πάτρα σε ένα ενδιαφέρον επαρχιακό ντέρμπι.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 22/11
Ελευσίνα (17.00-Nova 2 Λ.π.Λ.): Πανελευσινιακός-Ρέθυμνο (Χριστοδούλου, Σώμος, Παγώνης)
Αλεξάνδρειο, κεκλεισμένων των θυρών (17.00-Nova 2 Λ.π.Λ.): Άρης-Κολοσσός (Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Αναστόπουλος Αντ.)
Κηφισιά (17.00-Nova 3, Nova 2 Λ.π.Λ.): Κηφισιά-ΑΕΚ (Σχινάς, Πουρσανίδης Γ., Βαρδάλος)
Πάτρα (17.00-Nova 2 Λ.π.Λ.): Απόλλων Π.-Τρίκαλα (Ταβουλαρέας, Μάνος, Παφίλης)
Νέα Σμύρνη (17.00-Nova 2 Λ.π.Λ.): Πανιώνιος-Κόροιβος (Ψαριανός, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης Κ.)

Κυριακή 23/11
ΣΕΦ (12.30-ΟΤΕ 3): Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Πηλοΐδης, Δεσλής, Παντελίδης)
ΟΑΚΑ (17.30-Nova 3): Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ (Παναγιώτου, Τσούνας, Κωνσταντινόπουλος)