«Πολυβόλα» κορυφής!

Από τη στιγμή που ο «αιώνιος» αντίπαλος είχε «γκελάρει» απέναντι στη Νέα Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να πετάξει στα σκουπίδια την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος στον πίνακα της βαθμολογίας. Όπερ και εγένετο!

Οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στη Ρόδο και επικράτησαν εύκολα του Κολοσσού (81-61) χάρη στην ευστοχία τους έξω από τα 6.75μ. Συγκεκριμένα τελείωσαν το ματς με 13/28 τρίποντα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, να ανοίξει το rotation και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πάτησε για 04:14 λεπτά στο παρκέ του «Βενετόκλειου» πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη σεζόν.
Ήταν εμφανής η πρόθεση του Μαυροβούνιου προπονητή να βάλει τον έμπειρο φόργουορντ/σέντερ στο κλίμα της ομάδας, περισσότερο για να αποκτήσει ρυθμό ενόψει των επόμενων αγώνων και δη απέναντι στη Μπάγερν στο Μόναχο.

Τα χαμόγελα ήρθαν από τον Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να «κουμπώσει» στο «πράσινο» παζλ. Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησε στο πεντάλεπτο που χρησιμοποιήθηκε στο ματς με την Τουρόφ, ο Αμερικανός ανέβασε στροφές στο ματς της Ρόδου. Στα 10:42 που χρησιμοποιήθηκε από τον Ιβάνοβιτς είχε 9 πόντους με 4/7 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 1 λάθος και αρκετά καλή παρουσία στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα ο Βλάντο Γιάνκοβιτς συνέχισε το σερί των καλών του εμφανίσεων, ο Μπλουμς αποτελεί εγγύηση στα μακρινά σουτ, ενώ οι Μπατίστα και Σλότερ συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και να αποδεικνύουν παιχνίδι με το παιχνίδι τους λόγους για τους οποίος αποκτήθηκαν. Το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Κολοσσός φάνηκε να είναι ανταγωνιστικός, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Με τον Σλότερ να παίρνει φωτιά στο δεύτερο δεκάλεπτο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να αποδίδουν άριστα σε άμυνα και επίθεση η διαφορά έφτασε στο +18 (48-30), ενώ στα μέσα της 3ης περιόδου εκτοξεύθηκε και στο +24 (56-22). Για τους Ροδίτες που μπόρεσαν να μειώσουν σε 51-61 ο Τζέιμς ήταν για ένα ακόμα ματς ο καλύτερος παίκτης τους.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός θέλει να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς το παιχνίδι, να πιέζει στην άμυνα και να προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι στο transition. Και η διαφορά του σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι μπορεί να σκοράρει εύκολα, είτε σε «σετ παιχνίδι» είτε στο ανοικτό γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 30-48, 48-61, 61-81

Κολοσσός Ρόδου (Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 2, Σιολόγκας, Καρίμ 3(1), Τζειμς 21(1), Σμιθ 9(1), Στεφανίδης 9(1), Λίντεν, Τσιάμης 7, Χάγκινς, Κανίκις, Μπούλιαν 10(3)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11(3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12(2), Φώτσης 9(3), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7(2), Γκιστ 8, Μπατίστα 12, Μπλουμς 9(3), Ράιτ 9