Ιστορική... κυβίστηση!

lianos

Με μια ιστορική... κωλοτούμπα, που επικυρώθηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3 ψήφων, η ΕΕΑ αποφάσισε να δώσει τελικά στον Πανιώνιο πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 αναιρώντας την προηγούμενη απόφασή της!

Ο Ηλίας Λιανός παρουσιάστηκε ξανά αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΕΕΑ το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού την Παρασκευή είχε καταθέσει εκπρόθεσμα πλήρη φάκελο, και επί μία ώρα προσπαθούσε να εξηγήσει στα μέλη της γιατί ο Πανιώνιος δικαιούται να παίξει στην Α1, παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει να περάσουν άπρακτες όλες οι παρατάσεις που είχε λάβει προηγουμένως. Για την όλες πλην της τελευταίας, διότι αυτή την πήρε μόνος του, από τη... σημαία!

Φάκελο, όμως, κατέθεσε τη Δευτέρα και η ΚΑΕ Καβάλα, που περίμενε να πάρει τη θέση του Πανιωνίου στην Α1 ως πρώτη επιλαχούσα από την Α2.

Τελικώς η Επιτροπή, μετά από μια μάλλον σύντομη σύσκεψη, αποφάσισε να αναιρέσει την απόφαση που είχε πάρει την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε αρνηθεί να παράσχει στον Πανιώνιο και πιστοποιητικό και νέα παράταση, και να προχωρήσει σε μια ιστορική... κωλοτούμπα. Για πρώτη φορά στα χρονικά άλλαξε απόφασή της και έδωσε τελικά στον Πανιώνιο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1.

Η απόφαση πάντως ελήφθη με εντελώς οριακή πλειοψηφία, καθώς 4 μέλη ψήφισαν υπέρ και 3 κατά. Δείγμα κι αυτό ότι τα μέλη της ΕΕΑ είχαν συναίσθηση πως έκαναν... κωλοτούμπα.

Κατόπιν τούτων ο Πανιώνιος θα παίξει στην Α1 μόνο με Έλληνες, τουλάχιστον μέχρι να διευθετήσει το χρέος προς τον Ζορόσκι που μπλοκάρει τις διεθνείς μεταγραφές του.

Και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καλό θα ήταν να εισηγηθεί από μόνη της στον αρμόδιο υπουργό την κατάργησή της. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, αφού όποιος θέλει να παίξει σε ένα πρωτάθλημα, παίζει όποτε και όπως θέλει...