Τζάμπολ!

jumpball

Το πρωτάθλημα της Α1 αρχίζει με φαβορί και πάλι Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αν και ξεκινούν από διαφορετική ψυχολογική αφετηρία μετά το πρόσφατο ντέρμπι του Κυπέλλου, με δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Αμαλιάδα και με το αίνιγμα-Πανιώνιος.

Το τζάμπολ της Α1 δίνεται την Κυριακή και η καινοτομία είναι ότι όλα τα παιχνίδια, πλην αυτού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κηφισιά, θα αρχίσουν την ίδια ώρα. Άλλη μια καινοτομία είναι η ταυτόχρονη τηλεοπτική μετάδοση πέντε από αυτά τα παιχνίδια από τη NOVA, που εγκαινιάζει την εκπομπή "Λεπτό προς Λεπτό".

Αγωνιστικά το ενδιαφέρον εντοπίζεται κατ' αρχάς στην Πυλαία, όπου ο δυνατός, όπως φάνηκε στα φιλικά, ΠΑΟΚ υποδέχεται το Ρέθυμνο, που επίσης είναι καλοφτιαγμένο και υπολογίσιμο, και στην Αμαλιάδα, όπου Κόροιβος και ΑΕΚ αναμετρώνται σε ένα ντέρμπι βγαλμένο από την περσινή Α2. Πέρυσι ο Κόροιβος είχε κερδίσει και τις τρεις φορές που έπαιξε εναντίον της ΑΕΚ (μία για το Κύπελλο και δύο για το πρωτάθλημα), η οποία αναζητά εκδίκηση, πέρα από το καλό ποδαρικό στην επιστροφή της στην Α1 μετά από τρία χρόνια.

Ενδιαφέρον έχει και το επαρχιακό ντέρμπι ΚΑΟΔ-Τρίκαλα, αλλά και ο αγώνας στο ΣΕΦ, παρότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Οι πληγές που άνοιξε στον Ολυμπιακό η ήττα στο παιχνίδι Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό είναι ακόμα νωπές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αφήσει τη θέση του στον πάγκο στον Μίλαν Τόμιτς και όλα αυτά έχουν προσδώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας. Και ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά πάντως έχει ενδιαφέρον, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι "πράσινοι" συνεχίζουν να μαστίζονται από τραυματισμούς (τελευταίο "θύμα" ο Παππάς).

Ιδιαίτερο τέλος είναι και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Κολοσσό. Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή έχει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, πέντε συμβόλαια (Σταμάτης, Μοτσενίγος, Κουκουλάς, Μπιλής, Σπυρόπουλος) και έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μέχρι και τέσσερις εφήβους χωρίς συμβόλαιο. Οπότε πρέπει να δούμε πώς θα παραταχθεί, διότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο Κολοσσός να κάνει ένσταση...

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Πυλαία 17.00 (Nova 1 & Nova 2 Λ.π.Λ): ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (Κορομηλάς, Σώμος, Μαγκλογιάννης)
Ελευσίνα 17.00 (Nova 2 Λ.π.Λ.): Πανελευσινιακός-Άρης (Γκόντας, Σταματόπουλος, Δεσλής)
Νέα Σμύρνη 17.00 (Nova 2 Λ.π.Λ.): Πανιώνιος-Κολοσσός (Χριστοδούλου, Παναγιώτου, Γεωργιάδης)
ΣΕΦ 17.00 κεκλεισμένων των θυρών (ΟΤΕ 3): Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (Καρακατσούνης, Μητσόπουλος, Πουρσανίδης)
Αμαλιάδα 17.00 (Nova 2 Λ.π.Λ.): Κόροιβος-ΑΕΚ (Σχινάς, Ψαριανός, Τζαφλέρης)
Δράμα 17.00 (Nova 2 Λ.π.Λ.): ΚΑΟΔ-Τρίκαλα (Αναστόπουλος, Μάνος, Τσούνας)
ΟΑΚΑ 19.30 (Nova 2): Παναθηναϊκός-Κηφισιά (Πηλοΐδης, Ταβουλαρέας, Διαμαντής)