Τρίτος με Αθανασούλα!

atanasoulas

Ο Γιάννης Αθανασούλας πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος και ο Πανιώνιος απέδρασε από το Ρέθυμνο νικώντας με 67-64 και εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο Κάρτερ δεν πτοήθηκε καθόλου από το γεγονός ότι έπαιζε απέναντι στην παλιά του ομάδα, το Ρέθυμνο, και ήταν στην πρώτη περίοδο αυτός που κουβάλησε στις πλάτες του τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να περιορίσουν τους κινδύνους από τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων και μετά τα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα οικοδόμησαν σταδιακά μια καλή διαφορά, που έφτασε τους 7 πόντους (20-13) λίγο πριν από τη λήξη της περιόδου. Το Ρέθυμνο ήταν άστοχο και κάποια ξεσπάσματα του Χαρτ δεν ήταν αρκετά για να το βάλουν μπροστά, όμως το σκηνικό αυτό άλλαξε ελαφρώς στη δεύτερη περίοδο.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα και καθώς ο Εζιούκου μέσα στη ρακέτα και ο Ντρτσα από την περιφέρεια βοήθησαν τον Χαρτ, όχι μόνο ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά, αλλά στο 16’ πέρασαν και μπροστά με 28-24 τρέχοντας ένα επί μέρους σερί 15-4. Με τον Κουμπούρα να βοηθά επίσης, το σκορ έγινε 31-26 λίγο αργότερα, όμως ο Πανιώνιος αντέδρασε. Τούτη τη φορά όχι με τον Κάρτες, αλλά με τον Λάνγκφορντ κατά κύριο λόγο και τον Μίλμπουρν, χάρη στους οποίους έκανε το δικό του 8-0, προηγήθηκε με 34-31 και διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (37-35).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στην τρίτη περίοδο. Οι δύο ομάδες χωρίς να έχουν πάντα τις καλύτερες επιθετικές επιλογές, συμβάδιζαν στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να πάρει μια καλή διαφορά έναντι της άλλης. Οι Χαρτ και Εζιούκου τραβούσαν κατά κύριο λόγο κουπί για το Ρέθυμνο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μίλμπουρν ήταν καλός, ο Λάνγκφορντ το ίδιο, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Αθανασούλας. Στο 30’ το σκορ ήταν 57-55 υπέρ του Ρεθύμνου και τα πάντα ήταν ρευστά.

Και παρέμεινα έτσι σε όλη τη διάρκεια και της τελευταίας περιόδου και μέχρι το τελευταίο λεπτό, οπότε κρίθηκαν όλα. Ο Ντρτσα με δύο βολές μείωσε 62-63, ο ΜακΚόλουμ στη συνέχεια έβαλε μόνο μία και έκανε το 62-64, αλλά ο εκ των κορυφαίων του Ρεθύμνου, Ντρτσα, αστόχησε στην επόμενη επίθεση και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή να βάλει μπροστά την ομάδα του. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Αθανασούλας 15’’ πριν από το φινάλε έβαλε το μεγάλο τρίποντο με το οποίο ο Πανιώνιος «καθάρισε». Με αυτό το σκορ έγινε 67-62 και οι «κυανέρυθροι» αγκάλιασαν τη νίκη, την οποία εν τέλει πήραν, παρότι στο τέλος έδωσαν τη δυνατότητα στον Κουμπούρα να σουτάρει τρίποντο για την ισοφάριση. Το έχασε όμως και ο Πανιώνιος νίκησε.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 57-55, 64-67

Ρέθυμνο: Χαρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 3, Αγγελόπουλος 6, Ράιτ, Καλαμπόκης 5, Λάτοβιτς, Εζιόκου 14, Ντρκα 13 (1), Γκάμπριελ 4 (1).

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 8, Ντούβνιακ 6, Κάρτερ 10 (1), Μίλμπουρν 13 (1), Αθανασούλας 14 (4), Μπατής, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 7, Σίμτσακ 5, Κυρίτσης, Σαλούστρος 2.