"Κλείδωσε" τα πλέι οφ!

argyropoulos

Επιδεικνύοντας σπουδαίο επιθετικό πλουραλισμό και με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, ο Απόλλων νίκησε στην Πάτρα τη Ν. Κηφισιά με 75-67 και δείχνει έτοιμος να παίξει και φέτος στα πλέι οφ.

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, η Ν. Κηφισιά έκανε πολλά λάθη, έτσι σκορ δεν υπήρχε πολύ στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν. Κάθε φορά που πετύχαινε ένα καλάθι ο Απόλλων, η Ν. Κηφισιά είχε την απάντηση, μέχρι που στο 9’ ένα τρίποντο του Χοτ έκανε το 17-12 υπέρ των γηπεδούχων πριν ο Βασίλιεβιτς μειώσε σε 17-14.

Στη δεύτερη περίοδο πάντως η Ν. Κηφισιά περιόρισε τα λάθη της και κατάφερε να πάρει ένα ικανό προβάδισμα. Στο πρώτο 6λεπτο οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χεράκι χεράκι στο σκορ, όμως σε εκείνο το σημείο και με το σκορ 23-23 η Ν. Κηφισιά πέτυχε με τους Σιούτη, Λιακόπουλο και Τσαλδάρη τρία απανωτά τρίποντα, που δεν βρήκαν σχεδόν καμία απάντηση από την πλευρά των γηπεδούχων, που έπαιζαν και πάλι χωρίς τον Μπολντς. Έτσι το σκορ στο 18’ έγινε 32-25 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας, η οποία διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (36-29).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ν. Κηφισιά με τρίποντο του Τσαλδάρη προηγήθηκε με 42-34, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδπούχους. Η καλή άμυνά του, η αφύπνιση του Ντάνιελ μέσα στη ρακέτα και η ομοβροντία τριπόντων από τους Μιλουτίνοβιτς, Αργυρόπουλο έφερε τον Απόλλωνα με σερί 10-0 προηγούμενο με 44-42 στο 26’. Με τους Ουίλσον και Ρος να μπαίνουν στο χορό έτρεξαν ένα νέο σερί 11-3 και προηγήθηκαν με 55-45 στο 29’ ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου. Η Ν. Κηφισιά έπαθε μπλακ άουτ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, όπου έχασε την ευστοχία της και δεν είχε έναν παίκτη να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη.

Στην τελευταία περίοδο η Ν. Κηφισιά προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Απόλλων είχε πια και ψυχολογικό προβάδισμα. Ο Πέτροβιτς με την εμπειρία και τις λύσεις που έδωσε βοήθησε πολύ, όπως και οι Αργυρόπουλος, Μιλουτίνοβιτς, να διατηρηθεί η διαφορά στα επίπεδα των 7-9 πόντων και ο Απόλλων να μην κινδυνέψει ουσιαστικά σε κανένα σημείο να χάσει και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ, παρά τις προσπάθειες του Τσαλδάρη. Έτσι η ομάδα της Πάτρας πήρε εν τέλει τη νίκη με 75-67 και εδραίωσε τη θέση της στην πρώτη οκτάδα, που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-36, 57-49, 75-67

Απόλλων: Ρος 13, Αργυρόπουλος 11 (1), Ντάνιελ 11, Ουίλσον 8, Λιανός, Πέτροβιτς 9, Πελεκούδας 4, Μολφέτας 2, Ζαφείρης, Μιλουτίνοβιτς 14 (1), Χοτ 3.

Ν. Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 9 (1), Λιακόπουλος 14 (1), Χατζηνικόλας, Σιούτης 3 (1), Ψάθας, Γκάρετ 8, Γουντς 11, Τσαλδάρης 14 (3), Αντεγκμπόγιε 4, Κακιούζης 2, Μπάρλος 2.