Είχε τον... (w)right τρόπο στη Νέα Σμύρνη

Αν δεν υπήρχε η παρουσία του Ζακ Ράιτ στο «πράσινο» ρόστερ, το ενδιαφέρον θα είχε στραφεί περισσότερο στους Νίκο Παππά και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, οι οποίοι επέστρεφαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης ως αντίπαλοι του Πανιώνιου.

Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τον Αργύρη Πεδουλάκη να του εμπιστεύεται χρόνο συμμετοχής με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, θέλοντας παράλληλα να τον προετοιμάσει και για το δύσκολο (όσο και κρίσιμο) ματς της Ευρωλίγκας την ερχόμενη Πέμπτη στο Μιλάνο.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το πρόσημο της παρουσίας του ήταν θετικό. Πήρε προσπάθειες, έχει καλό πρώτο βήμα, εξαιρετική σταυρωτή ντρίπλα, έδειξε αρκετά παράτολμος και διεισδυτικός, αν και επιβεβαίωσε το... θεματάκι του στις βολές.

Εκτός των άλλων προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι για την ομάδα του κοιτώντας για την καλύτερη δυνατή λύση. Συνολικά είχε 9 πόντους με 2/7 δίποντα, 5/10 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη....

Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να αποδράσει δύσκολα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης (69-64) και να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει... Αρμάνι. Άλλωστε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο προσφέρθηκε για να κρατήσει τους παίκτες σε... ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Κυρίαρχο στοιχείο του ματς ήταν οι δυνατές άμυνες και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με το «φτωχό» (από πλευράς παραγωγής πόντων) 26-23.

Σε ένα κακό -ποιοτικά- παιχνίδι, η διαφορά και στους 12 πόντους πέντε λεπτά πριν από το τέλος (54-42), αλλά ο Πανιώνιος αποτύπωνε στο παρκέ το «refuse to loose»! Με τον Έρικ Μακ Κόλουμ να κάνει τα... πάντα και να συμφέρει, κατάφερε να μειώσει σε 57-61 ένα λεπτό πριν από το τέλος, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει και στη νίκη. Οι Λάσμε και Ματσιούλις ήταν οι καλύτεροι για λογαριασμό των νικητών σημειώνοντας από 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τον Πανιώνιο μόνο ο Κάρτερ μπόρεσε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων μετά τον Μακ Κόλουμ. Μάλιστα οι «κυανέρυθροι» σωστά διαμαρτύρονται για ακυρωθέν καλάθι του Αμερικανού σε λέι απ που επιχείρησε με το σκορ στο 57-63 υπέρ του Παναθηναϊκού στα 45 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστροφή των Παππά και Γιάνκοβιτς στο κλειστό της οδού Αρτάκης, μόνο ο διεθνής φόργουορντ ήταν... στόχος των οπαδών του Πανιωνίου. Αντίθετα, ο Παππάς πέρασε απαρατήρητος, ενώ μερικά «γαλλικά» άκουσε και ο Διαμαντίδης για τη... γνωστή του κόντρα με τον Μάριο Μπατή.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακ Κόλουμ 27(2), Ντούβνιακ, Κάρτερ 10(2), Μίλμπερν 5(1), Αθανάσουλας, Μπατής 8(2), Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σύμτσακ 2, Κυρίτσης 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12(1), Ράιτ 9.