Περίπατος στη Νέα Σμύρνη

duvniak

Με τον Ντούβνιακ να έχει τις λύσεις στα δύσκολα σημεία και με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος νίκησε άνετα τον Πανελευσινιακό (92-70) και άφησε πίσω του τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και Μπιλμπάο.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στην πρώτη περίοδο, καθώς ο Πανελευσινιακός θέλησε να δείξει ότι είναι… σκληρό καρύδι. Με καλή άμυνα ανάγκαζε τους παίκτες του Πανιωνίου να κάνουν αρκετά λάθη, ενώ στην επίθεση με αιχμή του δόρατος τον Παπαμακάριο και προσανατολισμένος κυρίως στις διεισδύσεις, διατηρούσε την επαφή του με το σκορ. Ο Πανιώνιος δυσκολευόταν αρκετά, καθώς οι ψηλοί του δεν μπορούσαν να δράσουν αποτελεσματικά μέσα στη ρακέτα, παρ’ όλα αυτά προς το τέλος της περιόδου με την αφύπνιση του ΜακΚόλουμ πήρε ένα μικρό προβάδισμα (16-12).

Η είσοδος των Αθανασούλα, Ντούβνιακ στη δεύτερη περίοδο έδωσε μεγαλύτερη ενέργεια και παραπάνω λύσεις στον Πανιώνιο, που ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (27-16) στο 14’. Οι «κυανέρυθροι» βελτίωσαν σημαντικά την άμυνά τους, σταματώντας τον Παπαμακάριο και μη επιτρέποντας στον Τέρνερ, που βοηθά πολύ φέτος τον Πανελευσινιακό μέσα στα καλάθια, να δράσει κι αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να κρατούν το προβάδισμα που πήραν και έφτασε και τους 13 πόντους στο 17’ (34-21), καθώς ο Κυρίτσης αποδείχθηκε μια αξιόπιστη επιθετική λύση.

Όλα αυτά πάντως μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου. Κάποιες λανθασμένες επιλογές και άστοχα σουτ από τους Αμερικανούς του Πανιωνίου σε συνδυασμό με τις λύσεις που έδωσαν ο Τζόουνς και ο Παπαμακάριος έφεραν ένα σερί 9-1 υπέρ του Πανελευσινιακού, που μείωσε 35-30 στο 19’. Αμέσως μετά πάντως ο ΜακΚόλουμ έκανε το 37-30 και ο Ντούβνιακ με τρίποντο έπειτα από λάθος του Ράλεϊ Ρος έκανε το 40-30, έτσι Πανιώνιος πήγε με μια καλή διαφορά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε ξανά με 13 πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (45-32), όμως στη συνέχεια κάποιες κακές επιλογές του σε συνδυασμό με το ότι ο Τέρνερ βρήκε τρόπο να συνδεθεί με το καλάθι και να κάνει ζημιά μέσα στη ρακέτα έφεραν τον Πανελευσινιακό ξανά κοντά (47-41 στο 24’). Ο Ντούβνιακ είχε και πάλι τη λύση, αφού με δικό του τρίποντο οι «κυανέρυθροι» ξέφυγαν ξανά με 52-43 και έδειξαν να αποκαθιστούν την τάξη, καθώς οι Μίλμπουρν και ΜακΚόλουμ βοηθούσαν επιθετικά. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπατή οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 67-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου έχοντας ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους.

Ο Ντούβνιακ πήρε τη σκυτάλη από τον Μπατή πετυχαίνοντας τρίτο σερί τρίποντο στην αρχή της τελευταίας περιόδου, ο Πανιώνιος έτρεξε ένα… αστραπιαίο σερί 13-0, προηγήθηκε με 74-50 και η σεμνή τελετή στο κλειστό της Νέας Σμύρνης έλαβε κατ’ ουσίαν τέλος. Ο Πανελευσινιακός δεν είχε πια δυνάμεις για να επιχειρήσει επιστροφή, η διαφορά έφτασε και τους 29 πόντους (87-58 στο 37') και ο Πανιώνιος επικράτησε εν τέλει άνετα με 92-70.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 40-30, 67-50, 92-70.

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 18 (5 ασίστ), Ντούβνιακ 17 (6 ριμπ.), Κάρτερ, Μίλμπουρν 11, Αθανασούλας 9, Μπατής 8, Σκορδίλης 4, Λάνγκφορντ 1, Μισέλ 2, Σίμτσακ  3, Κυρίτσης 12, Σαλούστρος 7.

Πανελευσινιακός: Νίκου, Παπαμακάριος 15, Αράπης 8, Ρος 9, Δημακός, Τζόουνς 14 (9 ριμπ.), Τέρνερ 6, Αβραμίδης 6.