Στα νύχια του Νώντα!

kolossos panhgyri

Ο Νώντας Παπαντωνίου έκανε μεγάλη εμφάνιση και με τη βοήθεια του Όσμπι οδήγησε τον Κολοσσό μετά από αυτή επί του Άρη σε δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά επί του ΠΑΟΚ, με 62-49.

 

Ο Κολοσσός μη έχοντας άλλη επιλογή βάσισε το παιχνίδι του στην άμυνα, η οποία αποδείχθηκε αποτελεσματική στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τους πρώτους πόντους του, αφού πέρασαν πέντε λεπτά από το τζάμπολ του αγώνα, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ο Οσμπι βοηθούσε αρκετά μέσα στη ρακέτα. Οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες από την περιφέρεια, γεγονός που εξηγεί εν πολλοίς το χαμηλό σκορ, και ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 13-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου, καθώς ο Κούπερ έμπαινε σταδιακά στο κλίμα του αγώνα.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου μάλιστα ο «δικέφαλος» ξέφυγε περισσότερο (19-14 στο 13’), καθώς βρήκε λύσεις μέσα στη ρακέτα από τους Μπόγρη και Μαργαρίτη, την ώρα που οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι από την περιφέρεια. Ο Κούπερ μπορεί να μη σκόραρε, έκανε όμως όλες τις άλλες δουλειές στο γήπεδο κι έτσι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 27-21 στο 17’, παρά την τραγική αστοχία του από την περιφέρεια. Ο Κολοσσός ήταν κι αυτός άστοχος και κάποιες εκλάμψεις του Τσάμη τον βοηθούσαν απλώς να μένει κοντά στο σκορ. Κατάφερε πάντως να μειώσει μόλις στον ένα πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου (29-30) χάρη στην καλή άμυνα, που σε γενικές γραμμές έπαιζε, αλλά και ορισμένες λύσεις που έδωσε μέσα στα καλάθια ο Όσμπι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο. Ο Κολοσσός με καλή άμυνα κράτησε τον τραγικά άστοχο από την περιφέρεια ΠΑΟΚ άποντο για τα πρώτα πέντε λεπτά και με τους Παπαντωνίου, Όσμπι πρωταγωνιστές στην επίθεση έτρεξε σερί 10-0 και προηγήθηκε με 39-30. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο πολλούς παίκτες να δίνουν λύσεις, όπως ο Νάτζφεϊ και ο Στεφανίδης, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει πια ούτε μέσα από τη ρακέτα. Ο Κούπερ περιορίστηκε και τα δύο απανωτά τρίποντα του Δέδα δεν φάνηκε να βοηθούν τον «δικέφαλο», καθώς από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός λειτουργούσε καλά στην επίθεση και συντηρούσε το προβάδισμά του, το οποίο στο τέλος της τρίτης περιόδου ανέβηκε στους 10 πόντους (48-38).

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα σε όλη την τέταρτη περίοδο και να πάρουν εν τέλει τη μεγάλη νίκη. Κλειδί της ήταν ασφαλώς ο Νώντας Παπαντωνίου, που έκανε το πιο μεγάλο παιχνίδι του στη Ρόδο πετυχαίνοντας καθοριστικά καλάθια στο τέλος και παίζοντας πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κούπερ, Πολύ μεγάλη βοήθεια έδωσε και ο Όσμπι, που κέρδισε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, ενώ συνολικά η άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εγκλώβισε τους πολύ άστοχους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν στο δεύτερο ημίχρονο να απειλήσουν ούτε μέσα από τη ρακέτα. Έχασαν ως εκ τούτου φυσιολογικά χωρίς καν να μπορέσουν να πετύχουν 50 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-30, 48-38, 62-49.

Κολοσσός: Παπαντωνίου 15(2), Τσαρ, Γεωργαλλής 4, Κόμματος, Σμιθ 2, Στεφανίδης 7(1), Σίμπσον 8, Τσάμης 6(1), Όσμπι 14, Νάτζφεϊ 6.

ΠΑΟΚ: Πέιν 11, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 2, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 10(2), Μαργαρίτης 3, Μπόγρης 8, Κασελάκης, Λιάπης.