Βασίλιεβιτς... βορείων προαστίων!

vasilievic

Η πρωτάρα στην Α1 Ν. Κηφισιά έκανε φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ (95-86) με τον Σάσα Βασίλιεβιτς να κάνει πράματα και θάματα στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τη σκυτάλη από τον εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο Κρόκερ.

 

Η Ν. Κηφισιά ξεκίνησε με ενθουσιασμό θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και με τον Κρόκερ να είναι ζεστός. Ο Αμερικανός έδειξε διάθεση να σηκώσει όλο το βάρος στην επίθεση και με 10 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στους νεοφώτιστους με 17-11 στο 5’. Όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα. Με τον Κούπερ να συνεχίζει στο ρυθμό των τελευταίων καλών εμφανίσεών του και τον Μπόγρη να τελειώνει τις μπάλες που έπαιρνε μέσα στη ρακέτα, αλλά κυρίως με πολύ καλή άμυνα, που κράτησε τους γηπεδούχους άποντους στο τελευταίο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, ο «δικέφαλος» έτρεξε σερί 11-0 και λίγο πριν από τη λήξη της περιόδου προηγήθηκε με 22-17.

Η είσοδος του Βασίλιεβιτς σε συνδυασμό με τη ρέντα του Κρόκερ επέτρεψαν στην Ν. Κηφισιά να μαζέψει το σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει κι άλλες λύσεις στη διάθεσή του, όπως αυτή του Μαργαρίτη, ο οποίος παρά το διάστρεμμα που υπέστη στην Άγκυρα, μπόρεσε να αγωνιστεί. Στο 15’ ο «δικέφαλος» ήταν μπροστά με 34-28 και κάπου εκεί ο Μιχάλης Κακιούζης μπήκε στον αγώνα και πέτυχε το πρώτο καλάθι του (τρίποντο μάλιστα) στην επιστροφή του στην Α1 μέσα σε αποθέωση.

Η παρουσία του όμως δεν ήταν αρκετή σε αυτή τη φάση για να πετύχει η Ν. Κηφισιά την ολική ανατροπή. Ο Ντι Τζέι Κούπερ επέστρεψε από τον πάγκο, όπου είχε καθήσει για να πάρει μερικές ανάσες, και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με μια μικρή πάντως διαφορά υπέρ του (41-38).

Η ολική ανατροπή για την Ν. Κηφισιά συντελέστηκε τελικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ένα ακόμα τρίποντο του ορεξάτου Κακιούζη και με τον Κρόκερ να εξακολουθεί να εκθέτει την άμυνα του ΠΑΟΚ σκοράροντας ασύστολα. Με δυο καλάθια του Τσαλδάρη και του Βασίλιεβιτς οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 25’ να προηγηθούν με 52-47 και στο 27’ με νέο τρίποντο του Βασίλιεβιτς με 57-50, την ώρα που ο «δικέφαλος» αγκομαχούσε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, όπου τα περίμενε όλα από τους Κούπερ και Μπόγρη.

Ο Βασίλιεβιτς συνέχισε να κάνει θραύση στην τρίτη περίοδο και χάρη κυρίως σε αυτόν η Ν. Κηφισιά διατηρούσε αυτό το σημαντικό προβάδισμα, μέχρι που ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να βρει λύσεις από τον Δέδα και τον Τσαϊρέλη και να μειώσει 64-63 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση μέχρι περίπου τα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν ο Βασίλιεβιτς έδειξε διάθεση να «τελειώσει» τον ΠΑΟΚ. Με 7 δικούς του πόντους και άλλους 4, που σέρβιρε με δύο ασίστ στον Γουντς, πρωταγωνίστησε σε σερί 12-3, έφερε τη Ν. Κηφισιά στο 37’ μπροστά στο σκορ με 85-75 και τον ΠΑΟΚ, που έβλεπε τους Κούπερ, Μπόγρη να έχουν σιγήσει, πεσμένο στο καναβάτσο.

Αποδείχθηκε πως δεν έμελλε να σηκωθεί ξανά. Η Ν. Κηφισιά είχε πάρει και το ψυχολογικό προβάδισμα εκτός όλων των άλλων και με δύο ακόμα τρίποντα από τον Τσαλδάρη και τον κορυφαίο της αναμέτρησης Βασίλιεβιτς έκανε το σκορ 91-79 στο 38’ και «καθάρισε» το παιχνίδι φτάνοντας εν τέλει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, που τη βοηθά να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να τονώσει την αυτοπεποίθησή της. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε από την κορυφή πληρώνοντας πολύ ακριβά τις συνεχόμενες υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-41, 69-65, 95-86.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 24 (4), Λιακόπουλος, Κρόκερ 29 (3), Κομποδιέτας, Σιούτης, Γκάρετ 2, Γουντς 12, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 3 (1), Κακιούζης 6 (2), Μπάρλος 4

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 7, Κούπερ 20 (3), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας 8 (2), Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 11 (1), Δέδας 9 (3), Μαργαρίτης 13 (1), Καλλές, Μπόγρης 16, Κασελάκης, Λιάπης