Επέστρεψε και "καθάρισε"

batis

Ο Kάρτερ ήταν αλάνθαστος από το τρίποντο, αλλά ο Μπατής ήταν αυτός που με την επιστροφή του από τον τραυματισμό έβγαλε τον Πανιώνιο από τη δύσκολη θέση στην οποία τον είχε φέρει ο μαχητικός Κολοσσός (73-66).

 

Με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική εμφάνισή του στη Λιθουανία ο Μαρκ Κάρτερ συνέχισε να «πυροβολεί» από την περιφέρεια και με 3/3 τρίποντα έβαλε από νωρίς τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ. Στο 6’ οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 17-10 και δύο λεπτά αργότερα με τον Σαλούστρο, που βοηθούσε πολύ, ανέβασαν τη διαφορά στους 9 πόντους (21-12), την ώρα που ο Κολοσσός έψαχνε τρόπο να αντιδράσει. Τα κατάφερε με τις αλλαγές που έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης στην περιφέρεια και με προσπάθειες των Τσάμη και Σίμπσον μείωσε στον πόντο (24-23) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Όμως ο Πανιώνιος δεν έχασε την ψυχραιμία του. Με καλή άμυνα φάνηκε να αντιπαρέρχεται την αδυναμία των ΜακΚόλουμ, Μίλμπουρν να βοηθήσουν επιθετικά και με παίκτες όπως ο Κυρίτσης και ο Σαλούστρος να δίνουν λύσεις, επανέφερε το προβάδισμά του στους 9 πόντους (34-25) στο 17’. Ο Κολοσσός προσπάθησε να απαντήσει με ένα μίνι σερί 5-0, αλλά ο Μίλμπουρν με τρίποντο και ο Σκορδίλης ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους 9 πόντους (39-30), σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο επιτρέποντας στον Πανιώνιο να πάει με μια καλή διαφορά στα αποδυτήρια.

Όμως ο Κολοσσός ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι τους. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων και το ξέσπασμα του Κόμματου για να περάσει μπροστά. Ο πολύπειρος φόργουορντ παίζοντας ως «τεσσάρι» σκόραρε 9 συνεχόμενους πόντους μέσα σε ένα δίλεπτο και επέτρεψε στην ομάδα της Ρόδου να προηγηθεί με 43-42 στο 25’ κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι.

Προ του κινδύνου της έκπληξης, ο Κάρτερ αφυπνίστηκε από τον… ύπνο της δεύτερης περιόδου και πήρε ξανά το όπλο του. Με ζεστό χέρι έξω από τα 6.75μ. και με τον πολύ καλό Σαλούστρο άξιο συμπαραστάτη του βοήθησε τον Πανιώνιος να δημιουργήσει ξανά μια διαφορά 8 πόντων (57-49) στο τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς ο Κολοσσός ήταν άστοχος στις προσπάθειές του και έδειξε σημάδια κόπωσης στην άμυνα.

Ο Παπαντωνίου προσπάθησε να κρατήσει όρθια την ομάδα της Ρόδου, αλλά πλάι στον Κάρτερ οι άλλοι Αμερικανοί (ΜακΚόλουμ, Λάνγκφορτν, Μίλμπουρν) άρχισαν να δίνουν λύσεις κι έτσι ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 35’ με 64-55 δείχνοντας διάθεση να «καθαρίσει». Όμως ο Κολοσσός είχε κι άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ.

Μείωσε ξανά 64-61 στο 37’ με τον Κόμματο και σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία του Μάριου Μπατή, που επέστρεψε στη δράση μετά από κάμποσο καιρό. Ο έμπειρος γκαρντ με δύο βολές και ένα μεγάλο τρίποντο στο 38’ έκανε το σκορ 69-61 δίνοντας στον Πανιώνιο σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα καθοριστικό προβάδισμα. Ο Κολοσσός προσπάθησε να επιστρέψει ξανά, όμως δεν ήταν πάντα ψύχραιμος στις επιλογές του, δεν είχε και πολύ χρόνο κι έτσι δεν κατάφερε να ανατρέψει ξανά την κατάσταση. Ο Πανιώνιος, έστω μια δύσκολα πήρε τη νίκη, που τον διατηρεί σε επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-30, 57-49, 73-66.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μακόλουμ 7 (2/7 διπ., 0/3 τριπ.), Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 21 (5/5 τριπ., 2/4 διπ., 2/2 βολ.), Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 7 (1/3 διπ., 4/6 τριπ.), Σκορδίλης 4 (7 ριμπ.), Λάνγκφορντ 4, Κυρίτσης 7,Σαλούστρος 13 (6 ριμπ.).

Κολοσσός (Πρίφτης): Παπαντωνίου 16 (4 ασίστ), Γεωργαλής 4, Κόμματος 18 (4/6 διπ., 3/9 τριπ., 1/3 βολ.), Σμιθ 4, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8 (3/5 διπ.., 0/3 τριπ., 2/2 βολ.), Τσάμης 9 (3/9 σουτ), Οσμπι 3, Κάπελαν