Βγάζει τα λεφτά του...

kaod panionios

Ο Τζεϊκόβαν Μπράουν δικαίωσε την επιλογή του Μάρκοβιτς να τον κρατήσει αντί του Πολκ και μαζί με τον πολύ καλό Μπάβτσιτς οδήγησαν τον ΚΑΟΔ σε δύσκολη νίκη επί του μαχητικού Ηλυσιακού με 76-73.

 

Εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της έδρας του και την παρουσία του Μπάβτσιτς ο ΚΑΟΔ, παρότι έπαιζε χωρίς τον Χρυσικόπουλο, πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα, όχι μεγάλο, αλλά πάντως ικανό να τον κρατά με σχετική ασφάλεια στη θέση του οδηγού. Ο Βόσνιος έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Ηλυσιακού, αφού σκόραρε κυρίως με βολές, πράγμα που σήμαινε ότι ταυτόχρονα έφθειρε και τους αντιπάλους του.

Ο ΚΑΟΔ ήταν μπροστά με 5-6 πόντους σε όλη την πρώτη περίοδο και με ένα τρίποντο του Μπάβτσιτς προηγήθηκε με 27-18 στο 12’, όμως κάπου εκεί ο Ηλυσιακός αντέδρασε. Με ένα τρίποντο του Χατζή και κάποιες καλές προσπάθειες του Μποντζ μέσα στη ρακέτα, έτρεξε σερί 9-0 και ισοφάρισε 27-27, αλλά ο ΚΑΟΔ είχε την απάντηση. Με τον Ζάρα, που ήταν «ζεστός», πρόσφερε πολλές λύσεις και επέτρεψε στην ομάδα του να προηγηθεί με 42-34 στο ημίχρονο.

Ο Ηλυσιακός ξεκίνησε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με δύο τρίποντα από τον Αντωνάκη και τον Σμιθ πλησίασε στο καλάθι (42-40) και από εκεί και πέρα το ντέρμπι άναψε. Ο Σμιθ είχε πάρει φωτιά και σκοράροντας συνεχώς είτε για δύο είτε για τρεις πόντους, έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 26’ (52-52). Ο νεοαποκτηθείς Μπράουν έδινε κάποιες λύσεις στον ΚΑΟΔ, αλλά οι ψηλοί του έδειχναν μπλοκαρισμένοι κι αυτό τον εμπόδισε να αναχαιτίσει την αντεπίθεση του Ηλυσιακού. Πάντως ο Μπράουν ήταν «ζεστός» και με τη βοήθεια και του Βον, που έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν λίγο με 59-53 στο 29’.

Με τρίποντο του Τσόβιτς ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε με 63-55, αλλά ο Στίβενς με προσωπικές ενέργειες σε μία ακόμα καλή βραδιά γι’ αυτόν, που συνοδεύτηκε με double-double, έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια (63-63) στο 33’. Ο ΚΑΟΔ χάρη στον Μπράουν ξέφυγε ξανά με 69-63 στο 35’, αλλά στο επόμενο δίλεπτο ο Ηλυσιακός με καλή άμυνα και επιθετικές λύσεις από τους Σμιθ, Μποντζ και Άντερσον πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 71-69.

Όχι για πολύ, όμως. Ο Μπράουν ήταν «ζεστός» και έφερε ξανά τους Δραμινούς σε θέση ισχύος (74-71) στο 39’, ωστόσο ήταν φανερό πως επρόκειτο για ντέρμπι ολκής. Και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν πράγματι δραματικά.

Ο Ιωάννου μείωσε 74-73, αλλά μετά το τάιμ άουτ που πήρε, ο ΚΑΟΔ πέτυχε ένα πολύτιμο καλάθι με τον Μπάβτσιτς, ο οποίος έκανε φόλοου έπειτα από άστοχο σουτ του Μπράουν. Ο Ηλυσιακός στη συνέχεια είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, καθώς πήρε δύο επιθετικά ριμπάουντ, όμως ο Καυκής αστόχησε σε δίποντο και ο Στίβενς σε τρίποντο, έτσι η έκπληξη δεν έγινε και ο ΚΑΟΔ, έστω και δύσκολα πήρε την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-34, 60-55, 76-73.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 3(1), Τζόουνς 10, Μπράουν 19(3), Βον 11, Μάρκοβιτς, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 16, Ζάρας 13(2), Μπένας 2.

Ηλυσιακός: Καυκής 8(1), Αντωνάκης 5(1), Σμιθ 14(3), Χατζής 5(1), Ζούμπος, Δορκοφίκης 3, Στίβενς 1691), Βαβάτσικος, Ιωάννου 5, Τζουγκαράκης 2, Μποτζ 11, Άντερσον 4.