Πλήρωσε τα... σπασμένα η Κηφισιά!

Kifisia PAO Diamant

Τι γίνεται μετά από μια ήττα στην Ευρωλίγκα; Ο επόμενος αντίπαλος να γίνεται ο... σάκος του μποξ, όπως ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι στο Ζηρίνειο.

Μετά την ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και συνάμα να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει του δύσκολου (όσο και κρίσιμου πια) αγώνα με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Οπερ και εγένετο! Η Κηφισιά αποδείχθηκε ο... ιδανικός αντίπαλος, με τους «πράσινους» να κερδίζουν εύκολα με 88-65 και να φτάνουν τις τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα ματς της Basket League ΟΠΑΠ.
Σε αντίθεση με το τελευταίο ματς στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην ομάδα των βορείων προαστίων τα μακρινά σουτ έμπαιναν με... χαρακτηριστική ευκολία (15/27τρ. όσα και... δίποντα) και η εύκολη νίκη -65 ήταν η... φυσική συνέπεια για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη (έπαιξε μόνο 15')  που έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία της Α1 με +3.800 πόντους και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ραμέλ Κάρι ο οποίος προσπαθούσε να αναρρώσει από την γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Φυσικά δεν υπήρχαν αμφιβολίες για τον τελικό νικητή. Απλά ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει και του αγώνα με την Μακάμπι την ερχόμενη Πέμπτη στη «Νόκια Αρίνα», μοιράζοντας παράλληλα και τον χρόνο συμμετοχής. Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο!

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 28-10 και έβλεπαν το καλάθι της ΑΕΝΚ σαν... βαρέλι έχοντας 6/7 τρίποντα, εκ των οποίων 3/3 ο Γκιστ και 2/2 ο Κάρι. Αυτό ήταν. Ακόμα και να ήθελαν οι γηπεδούχοι να κάνουν κάτι καλό και να φανούν ανταγωνιστικοί, τα εξαιρετικά ποσοστά του Παναθηναϊκού τους έκοψαν γρήγορα-γρήγορα τη φόρα.

Έκτοτε ξεκίνησε και το απαραίτητο ανακάτεμα της τράπουλας. Τα σχήματα άλλαζαν ανά πεντάλεπτο με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η ψαλίδα στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος παίκτης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Τζέιμς Γκιστ στη λήξη (σχεδόν) του τρίτου δεκαλέπτου. Στον αντίποδα, η Κηφισιά είχε σε καλή μέρα τον Βασίλιεβιτς που ήταν η μόνιμη (σχεδόν) απειλή για το καλάθι των νταμπλούχων με τους Κρόκερ και Μπάρλο να ακολουθούν.

Τα δεκάλεπτα: 10-28, 25-45, 42-67, 65-88

ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 13(3), Λιακόπουλος 7(1), Χατζηνικόλας, Διαμαντόπουλος 2, Κρόκερ 20(4), Μενουδάκος, Σιούτης 3(1), Γκάρετ 2, Γουντς 7, Αντεγκμπόγιε 4, Μπάρλος 7(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Κάρι 18(6), Φώτσης 6(2), Ούκιτς 9(1), Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 14(3), Παππάς 9, Γιάνκοβιτς 3(1), Πινγκ, Ματσιούλις 5.