Ο Σανγκ έδωσε... ενδιαφέρον στο ΟΑΚΑ!

pappas


Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Σανγκ Πινγκ πήρε τη θέση του Μάικ Μπατίστ στο ρόστερ της ομάδας για το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, απέκτησε και... ενδιαφέρον το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό.

Αν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής! Και να που πήρε! Ο Σανγκ έγινε ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που πάτησε το πόδι του στα παρκέ της λίγκας και μάλιστα οι (λιγοστοί έστω) φίλοι του Παναθηναϊκού τον υποδέχθηκαν μέσα σε αποθέωση. Μάλιστα τους... έκανε και το χατίρι αφού ευστόχησε και στο πρώτο σουτ που επιχείρησε προκαλώντας ξεσηκωμό στο «παγωμένος» -σε γενικές γραμμές- ΟΑΚΑ.

Αντίστοιχα στις αποτυχημένες του προσπάθειες ακούγονταν ένα μακρόσυρτο «αααχ» απογοήτευσης! Είναι φανερό ότι αποτελεί το «κλου» του φετινού Παναθηναϊκού, άσχετα αν η επιλογή του έγινε καθαρά και μόνο για λόγους μάρκετινγκ.

Όσο για το ματς; Σίγουρα δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Οι «πράσινοι» έψαχναν μια εύκολη νίκη και μια καλή εμφάνιση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και Λιέτουβος, με την Ελευσίνα να πέφτει θύμα του «πράσινου»... ξεμπουκώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός θέλησε να αποφύγει τις περιπέτειες και φρόντισε να το κάνει πράξη παίρνοντας μεγάλη διαφορά στο σκορ.

Πάντως εάν θέλει κάποιος να σταθεί στους αριθμούς, μπορεί να υπογραμμίσει τα άσχημα ποσοστά των φιλοξενούμενων με 3/20 τρίποντα τα... 26 λάθη και το γεγονός ότι κανείς δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν 21/31 δίποντα και... 23 τελικές πάσες!

Πρώτο καλό ματς και για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς ο οποίος είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν άκρως... μπασκετική, με τους φίλους των «πρασίνων» να ενθαρρύνουν τον 17χρονο Χουχούμη του Πανελευσινιακού, ενώ μετά το τέλος χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα στους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4 (0/5τρ.), Κάρι 7(1), Φώτσης (0/4σουτ), Ούκιτς 5(1), Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11(3), Γκιστ 4, Παππάς 6(1), Γιάνκοβιτς 14, Σανγκ 4, Ματσιούλις 5.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7(1/6τρ.), Ρος 4, Δημακος 4, Τζόουνς 7(1), Μαγκουνής 2, Φαγιέ 7(1), Μελισσαράτος, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2, Αβραμίδης, Χουχούμης.