Στο ρελαντί...

printezis ili

Όταν έκοψε την πλάκα ο Ολυμπιακός, νίκησε εύκολα στα Ιλίσια τον Ηλυσιακό (78-57) με τον Λοτζέσκι να πρωταγωνιστεί με... κεκτημένη ταχύτητα και τον Πρίντεζη να τον βοηθά ουσιαστικά.

 

Ο Σμιθ μπήκε φουριόζος στον αγώνα και χάρη σε αυτόν ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 7-2 στο ξεκίνημα, όμως ο Ολυμπιακός επέβαλε γρήγορα το νόμο του. Έτρεξε αμέσως ένα σερί 14-0, προηγήθηκε με 16-7 και σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου διατήρησε τη διαφορά λίγο πάνω από τους 10 πόντους χωρίς να φορτσάρει.

Οι τραυματίες Μπέγκιτς και Περπέρογλου δεν ήταν στη 12άδα, όμως ο φετινός Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις και τούτο δεν ήταν πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν πως η κούραση από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια (με Παναθηναϊκό και Μάλαγα), καθώς και η συνέχεια της Ευρωλίγκας προκάλεσαν χαλάρωση στους παίκτες και δημιούργησαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα την ανάγκη να μοιράσει το χρόνο για να κρατήσει φρέσκα τα πόδια των παικτών του.

Ο Σπανούλης δεν πέτυχε ούτε πόντο στον πρώτο μέρος, μοίρασε όμως 7 ασίστ και αξιοποιούσε τους συμπαίκτες του, όπως τον Λοτζέσκι, τον Πετγουέι και τον Πρίντεζη, που έδωσαν τις περισσότερες επιθετικές λύσεις. Από την άλλη ο Ηλυσιακός προσπαθούσε όσο μπορούσε να μείνει στο παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε αρκετά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι η επίθεσή του στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, ο Ηλυσιακός έγινε απειλητικός. Κάτι η παρουσία του πολύπειρου Νίκου Χατζή, που έσυρε το χορό στην επίθεση, και του Μποτζ, που βοήθησε καθοριστικά ώστε η ομάδα των Ιλισίων να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ, κάτι η υπερβολική χαλάρωση των παικτών του Ολυμπιακού, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν πρώτα σε 40-34 και στη συνέχεια σε 45-40 (27') δίνοντας ενδιαφέρον στον αγώνα.

Ενδιαφέρον που παρέμεινε για αρκετή ώρα, παρόλο που ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός, έστω και χωρίς να παίζει καλά, έλεγχε τον αγώνα. Απόδειξη ότι με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη και με βοήθειες και από τον Λοτζέσκι οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν ξανά με 55-44 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και παρά το ότι ο Άντερσον από πλευράς γηπεδούχων είχε ανεβάσει την απόδοσή του.

Ο σούπερ Λοτζέσκι με... ολίγη από Σλούκα έκαναν το σκορ 69-53 στο 37', καθώς πια ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κόψει την... πλάκα και να "καθαρίσει" το παιχνίδι, παρά τις προσπάθειες του Χατζή, που ήταν ο κορυφαίος του Ηλυσιακού. Η νίκη ήρθε εύκολα τελικά για τους "ερυθρόλευκους", που πάντως δεν φόρτσαραν σε καμία στιγμή του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 25-36, 44-51, 57-78

Ηλυσιακός: Καυκής 6, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 3(1), Σμιθ 6(1), Χατζής 16(2), Δορκοφίκης 9(1), Στέφενς 5, Βαβάτσικος, Ιωάννου, Τζουγκαράκης, Μποντζ 4, Αντερσον 8(2).

Ολυμπιακός: Πετγουέι 9(1), Λο 7(1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 5(1), Σίμονς 9, Λοτζέσκι 21(1), Πρίντεζης 11(1), Αγραβάνης 3(1), Μάντζαρης 3(1), Κατσίβελης 2.