Λίγο πριν το τζάμπολ

lashines

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ α) ο ΣΚΑΪ θα τον μεταδώσει, β) ο Δ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, γ) ο Ολυμπιακός κάνει έκκληση στους φίλους του για ηρεμία.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μετά το αιφνιδιαστικό "λουκέτο" που μπήκε στην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατό να μεταδοθεί ο τρίτος τελικός από κανάλι που δεν υπάρχει. Έτσι από το απόγευμα της Τρίτης η διαφημιστική εταιρεία που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των δύο "αιωνίων" άρχισε έναν αγώνα δρόμου για να βρει κανάλι.

Τελικώς ενδιαφέρθηκε μόνον ο ΣΚΑΪ. Αλλά μετά υπήρξε άλλο πρόβλημα. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ όλες οι συμβάσεις της μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, που είναι πλέον αρμόδιο για να τις εκτελέσει. Η όποια συμφωνία με τον ΣΚΑΪ, δηλαδή, θα έπρεπε να επιτευχθεί με το υπουργείο, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη λόγω του γνωστού γραφειοκρατικού... τέρατος. Τελικώς στις 17.00 ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει τηλεοπτικά τον αγώνα. Χωρίς σχολιασμό, λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ.

Το βέβαιο πάντως είναι πως η όποια συμφωνία αφορά τον τρίτο τελικό και μόνο. Αν χρειαστεί τέταρτος, θα γίνει νέα διπαραγμάτευση.

Τρεις μήνες στον Γιαννακόπουλο

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με ποινή απογόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες και πρόστιμο 22.000 Ευρώ για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στον διαιτητή του δεύτερου τελικού, Φούφη. Η ποινή είναι ημερολογιακή και ισχύει άμεσα, που σημαίνει ότι ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να πάει απόψε στο ΣΕΦ.

Παρότι κατά κοινή ομολογία ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έπεσε στα μαλακά, καθώς ως υπότροπος θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί ακόμα και με διετή αποκλεισμό, εντούτοις εκείνος εξανέστη. Και απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία διαμαρτύρεται εντόνως για την αδικία την οποία θεωρεί ότι υπέστη και ζητά απο τον πρωθυπουργό της χώρας να παρανομήσει!

Αιτούμενος "να δώσει εντολή" ώστε να αποκατασταθεί η αδικία, ζητά επί της ουσίας από τον κ. Σαμαρά να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Κάτι που αντιβαίνει σε μια από τις θεμελιακές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, τη διάκριση των εξουσιών! Έχει χαθεί η μπάλα...

Έκκληση Ολυμπιακού

Την ίδια στιγμή κι επειδή η ατμόσφαιρα είναι ήδη πολύ τεταμένη και η ανησυχία για την πρόκληση επεισοδίων στο ΣΕΦ ολοένα και μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας ηρεμία.

"Καλούμε όλους τους φιλάθλους που θα έρθουν απόψε στο ΣΕΦ να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη του αγώνα, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό μας και να αποφύγουν υβριστικά συνθήματα", γράφει.