Ο Βλάντο πήρε τ' όπλο του

panioagor jankovic

Με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, που σημείωσε νταμπλ νταμπλ (19π., 10ρ.) και ήταν παρών σε όλες τις δύσκολες στιγμές, ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη το Ρέθυμνο και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την τρίτη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ιδιαίτερης ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες ήταν φανερό πως διακατέχονταν από μεγάλη νευρικότητα. Κάτι που φάνηκε από την αστοχία και τα πολλά λάθη που έκαναν. Σε χειρότερη κατάσταση ήταν το Ρέθυμνο, που σούταρε 7/24 σουτ εντός παιδιάς (μόλις 1/10 τρίποντα) και έκανε 12 λάθη, με αποτέλεσμα να μη θεωρείται έκπληξη το ότι σκόραρε μόνο 22 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ο Πανιώνιος ήταν ελαφρώς καλύτερος, ειδικά στο ξεκίνημα, οπότε οι Γιάνκοβιτς και Παππάς πήραν πρωτοβουλίες, στην πορεία προστέθηκε κι ο Μίλμπουρν, και καθώς έλεγξε τα ριμπάουντ, μπόρεσε να πάρει και το προβάδισμα. Στο 9' ήταν μπροστά με 18-9 και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ολοκληρώσει το ημίχρονο προηγούμενος με 33-22, παρά το ότι, όσο περνούσε η ώρα η αστοχία του μεγάλωνε (4/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος) και τα λάθη του αύξαναν. Από τη στιγμή, όμως, που στο Ρέθυμνο μόνο ο Ντούβνιακ ήταν συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι, δεν είχε λόγο να ανησυχεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Το Ρέθυμνο άρχισε να βάζει τρίποντα, κυρίως με τον Αγγελόπουλο, και καθώς ο Πανιώνιος εμφάνιζε προβλήματα στο επιθετικό παιχνίδι του και μόνον ο Γιάνκοβιτς με κάποιες βοήθειες από τον Μπούκερ τον κρατούσαν όρθιο, η διαφορά σταδιακά μειώθηκε.

Ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμα, αλλά το Ρέθυμνο πλησίασε. Με τον Πετγουέι να είναι δραστήριος μέσα στη ρακέτα και τον Προύιτ να βάζει επίσης το χεράκι του, η ομάδα από την Κρήτη μείωσε 50-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ δυόμισι λεπτά πριν από τη λήξη πλησίασε σε απόσταση βολής (63-60). Εκεί ανέλαβε δράση ξανά ο Γιάνκοβιτς, που γενικά ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Εκμεταλλευόμενος και κάποιες λάθος επιλογές κυρίως από τον Τσόχλα πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με κάποιες βοήθειες από τον Παππά και τον Μπούκερ πήγε το σκορ στο 71-60, που ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Πανιώνιο τη νίκη και να τον φέρει μία νίκη μακριά από την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 33-22, 50-44, 71-60

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 4, Αθηναίου 9(2), Κις 3, Μίλμπουρν 9, Αθανασούλας 3(1), Μπατής, Γιάνκοβιτς 19(1), Καββαδάς 1, Παππάς 8(1), Αγραβάνης 2, Μπούκερ 11.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν, Καλλινικίδης 2, Προύιτ 11(2), Αγγελόπουλος 13(4), Τσόχλας 5(1), Ντούβνιακ 12, Κόμματος, Λάτοβιτς, Πετγουέι 17.