Ο κόσμος επιστρέφει...

aris kosmos

Αύξηση της τάξης του 45% σημειώθηκε στον αριθμό των εισιτηρίων που διατέθηκαν φέτος από τις ομάδες της Α1 για τους αγώνες της κανονικής περιόδου σε σχέση με τον περσινό και ο ΕΣΑΚΕ καμαρώνει για την πρόοδο.

Η αύξηση χαρακτηρίζεται ραγδαία και όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι διάτεθηκαν συνολικά 119.017 εισιτήρια στους αγώνες της κανονικής περιόδου, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 173.018.

Βεβαίως εδώ μπαίνει ένας σημαντικός αστερίσκος. Πέρυσι το πρωτάθλημα διεξήχθη με 13 ομάδες, επομένως ο αριθμός των αγώνων ήταν μικρότερος, το ίδιο και ο αριθμός των εισιτηρίων. Στον ΕΣΑΚΕ, ωστόσο, κάθησαν και υπολόγισαν (προφανώς με τη μέθοδο της προβολής των πραγματικών αποτελεσμάτων) ότι ακόμα κι αν στο περσινό πρωτάθλημα έπαιρναν μέρος 14 ομάδες, τα εισιτήρια που θα πωλούνταν δεν θα ξεπερνούσαν τις 125.000. Άρα και πάλι η φετινή αύξηση θα ήταν σημαντική.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Εκεί τέθηκε επίσης για πρώτη φορά και το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της επόμενης χρονιάς. Ένα θέμα που αφορά ξανά τις 12 από τις 14 ΚΑΕ της Α1, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τραβούν ως γνωστόν το δικό τους δρόμο.