Η Παρτιζάν ανατροπή και εύκολα την Αρμάνι, νέα νίκη για την Εφές!

partizan partizanbc 1

Με μία πολύ μεγάλη ανατροπή η Παρτιζάν Βελιγραδίου κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο με 82-69.

Στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, ηΠαρτιζάν Βελιγραδίου υποδέχτηκε την Αρμάνι Μιλάνο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν μία πολύ μεγάλη ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη με 82-69.

Η Αρμάνι φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όντας η ομάδα που είχε επιβάλλει τον ρυθμό της με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 25-20 ενώ το ημίχρονο να λήγει 44-39 και την ομάδα του Βελιγραδίου να φαίνεται πως είναι ικανή να βγάλει αντίδραση.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τον ιταλικό σύλλογο να είναι καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά του ωστόσο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν. Αφού πρώτα μείωσαν στο τέλος της τρίτης περιόδου στον πόντο (62-61), στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν σε μία φαινομενικά άνετη επικράτηση με 82-69.

Παρτιζάν – Μιλάνο: Το ματς

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε ελαφρός καλύτερα στο ματς σε σύγκριση με την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 3 πόντους (10-13) ενώ κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά μέχρι το τέλος της περιόδου η οποία έληξε 20-25, μία περίοδος η οποία στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Άλεκσα Αβράμοβιτς που γύρισε το πόδι του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και πέρασαν μπροστά με 29-27 στο 7:13. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα όμως συνέχισε να αποδίδει καλά και πήρε μετά από λίγο ξανά τα ηνία του σκορ. Πήγαν μάλιστα στα αποδυτήρια όντας μπροστά με το σκορ στο 44-39.

Καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μισό ήταν ο Σέιβον Σιλντς με 15 πόντους με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων, ρόλο ηγέτη είχε ο Μπρούνο Καμπόκλο με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν και με διψήφια διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν το σκορ έφτασε στο 56-45. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ωστόσο μπόρεσαν να βρουν τα πατήματά τους και ροκάνισαν τη διαφορά σε απόσταση «αναπνοής», με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 62-61 υπέρ του ιταλικού συλλόγου.

Το ματς απέκτησε μία πολύ άγρια ομορφιά με την Παρτιζάν να καταφέρνει λίγο πριν τα μέσα της τέταρτης περιόδου να φτάσει στο +4 (70-64). Παρά το time out, οι παίκτες της σέρβικης ομάδας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και λίγο αργότερα βρέθηκαν μπροστά με 12 πόντους (76-64, 3:00). Το ματς τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 82-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 39-44, 61-62, 82-69

τα στατιστικά της Αρμάνι

 

Άλμπα Βερ.-Εφές 89-97: Άλμα... Playoffs στο Βερολίνο

Η Εφές

Τι κι αν αγωνίζεται μ' ένα σωρό σοβαρές απουσίες, η Αναντολού Εφές έχει παίκτες με προσωπικότητα σαν τον Σέιν Λάρκιν και πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Άλμπα στο Βερολίνο με 89-97, με πρωταγωνιστή τον θαυματουργό γκαρντ της.

Η τουρκική ομάδα τα... βρήκε μπαστούνια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ακρίβεια στις εκτελέσεις της έξω από τα 6.75, κυρίως όμως ο Σέιν Λάρκιν βρήκε στα πρόσωπα των Ντάουμ, Τόμπσον, Χόλατζ τους συμπρωταγωνιστές που απελπισμένα αναζήτησε στο πρώτο ημίχρονο. Κι έτσι η Εφές πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της προς απογοήτευση του Γιόχαν Τίμαν. Ο Γερμανός φόργουορντ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ένιωσε μόνος...

Ο αγώνας

Στο τέλος της πρώτης περιόδου η Άλμπα Βερολίνου μάλλον θα έπρεπε να ανάψει μια… λαμπάδα στο μπόι του Γιόχαν Τίμαν (11π.) γιατί ο διεθνής Γερμανός ήταν ο λόγος διατήρησής της στο παιχνίδι. Γιατί επίσης η Εφές είχε ρυθμό στην επίθεση, εξαιρετική κυκλοφορία αλλά και πολυφωνία (6-13, 5’) αλλά ο Τίμαν της έκανε μεγάλη ζημιά στην απόπειρά της να ξεφύγει στο σκορ (15-22, 10’).

Αυτό που έγινε στη δεύτερη περίοδο μάλλον ήταν μη αναμενόμενο και αυτή η εκτίμηση δεν πηγάζει από την αντίδραση της Άλμπα Βερολίνου όσο από το καταπληκτικό παιχνίδι του Γκαμπριέλ Προσίντα ο οποίος έφτασε στους 16 πόντους – καλύτερη ατομική επίπεδο σε ημίχρονο – και ήταν ο παίκτης που βροντοφώναξε για τη μεγάλη ανατροπή. Αρχικά η διαφορά μειώθηκε (28-32, 17’) για να ακολουθήσει η ολική ανατροπή (40-37ημ.). Στο τέλος του ημιχρόνου, Προσίντα και Τίμαν είχαν πετύχει τους 31 από τους 40 πόντους της ομάδας τους (!) και μάλιστα με 12/19 σουτ ενώ η Εφές με 2/11 τρίποντα και… μηδέν ασίστ στη δεύτερη περίοδο μάλλον υστέρησε στην επίθεση.

Στην απόπειρα των γηπεδούχων να ξεφύγουν στο σκορ, ο Σέιν Λάρκιν στάθηκε... βράχος για την ομάδα του με διαδοχικά τρίποντα (53-48, 25') φτάνοντας στους 21 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ο βραχύσωμος γκαρντ έδωσε και δύο κλεψίματα στην άμυνα, ισάριθμα τρίποντα έδωσε και ο Μάικ Ντάουμ και η Εφές ανάκαμψε (57-59, 28'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 65-64 υπέρ των γηπεδούχων.

Έχοντας βρει ρυθμό, ο Ντάουμ συνέχισε να εκτελεί την Άλμπα από απόσταση 6.75 μέτρων καθώς όμως η ομάδα του ήταν ευάλωτη στην άμυνα και δεν αξιοποίησε το εξαιρετικό διάστημα του Αμερικανού (72-74, 33'). Η Εφές μπήκε με προβάδισμα επτά πόντων (78-85) στο τελευταίο τετράλεπτο με παίκτες κλειδιά τους Χόλατζ-Τόμπσον σε δημιουργία και εκτέλεση. Η επιλογή της Άλμπα να δώσει την μπάλα στον Τίμαν αποδείχθηκε έξυπνη ειδικά από τη στιγμή που κανείς από την Εφές δεν έδωσε (αμυντική) βοήθεια στον Ταϊρίκ Τζόουνς (82-85). Δύο εύστοχες βολές του Λάρκιν σε συνδυασμό μ' ένα κλέψιμο αλλά και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον ίδιο παίκτη έβγαλαν την Εφές από τη δύσκολη θέση (82-89, 38') και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 40-37, 65-64, 89-97