Η Ρεάλ υπενθύμισε στον Ολυμπιακό γιατί είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης

musa

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αρκετά, όμως στα τελευταία 3' της αναμέτρησης η Ρεάλ είχε τις λύσεις από την ποιότητα που ξεχειλίζει στο ρόστερ της και νίκησε με 71-77.

Σε ένα παιχνίδι που θύμισε Final 4, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 71-77 και να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή της κατάταξης. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν αρκετά, είχαν καλά διαστήματα κόντρα στην ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ φέτος, αλλά οι Μαδριλένοι βρήκαν τις λύσεις που έπρεπε στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο και έφυγαν με τη νίκη από το Φάληρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαρακτηριστικό την ένταση και την ποιότητα δύο ομάδων που θαρρείς και έπαιζαν αγώνα επιβίωσης. Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση έβρισκε λύσεις, αλλά πίσω δεν είχε τις απαραίτητες απαντήσεις για να σταματήσει το δίδυμο ψηλών της Ρεάλ (Ταβάρες, Ντιανέ) και το σκορ ήταν 10-12 (6’). Ο Καμπάτσο ήταν ασταμάτητος με ασίστ και καλάθια (12-19, 8’), ωστόσο ο Λαρεντζάκης μετά από 0/7 συνολικά τρίποντα, ευστόχησε από τα 6.75 και φρόντισε να μειωθεί η διαφορά στο 17-19 (9’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους προπονητές να ανοίγουν το rotation, ωστόσο είναι τέτοια η ποιότητα στο βάθος που διαθέτουν οι ομάδες που δεν άλλαξε και πολύ ο ρυθμός. Το τρίποντο του ΜακΚίσικ έφερε το ματς στον πόντο, αλλά ο Χεζόνια είχε αποκτήσει επαφή με το αντίπαλο καλάθι και κράτησε την ομάδα του σε θέση οδηγού (27-33, 15’). Στο διάστημα που έμενε μέχρι την ανάπαυλα η επιστροφή του Λαρεντζάκη στο παρκέ έφερε νέο εύστοχο τρίποντο, ακολούθησε κάρφωμα του Φαλ και το σκορ του ημιχρόνου έγινε 36-37.

Ο Μούσα ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου για λογαριασμό της Ρεάλ και ο Φαλ για τον Ολυμπιακό, ωστόσο 4 διαδοχικοί πόντοι του Κάνααν ήταν αυτές που έφεραν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (47-45, 25’). Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι τυχαία η ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ φέτος και με τους Καμπάτσο, Μούσα να σκοράρουν άλλαξε το προβάδισμα και μάλιστα δημιουργώντας διαφορά (52-59, 28’). Ο Κάνααν όμως ήταν αυτός που «κουβαλούσε» τον Ολυμπιακό και τον έφερε σε μικρότερη απόσταση (57-61) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρία εύστοχα σουτ από τα 6.75 (Παπανικολάου, Μούσα, Γουόκαπ) μόνο που το επιπλέον άνηκε στους Πειραιώτες και βοήθησε πολύ γρήγορα να ανακτήσουν το προβάδισμα με 65-64 (33’). Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, οι Μαδριλένοι μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού προηγούμενοι με 68-75 αφού τα ελεύθερα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο και φρόντισαν με ψυχραιμία να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά και να φύγουν με το «διπλό» από το ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-61, 71-77