Ύψωσε το λάβαρο!(pics)

osfp lavaro

Όχι της επανάστασης, βεβαίως, αλλά του μεγάλου θριάμβου στο Λονδίνο. Και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός γιόρτασε με μια άνετη νίκη επί του Απόλλωνα Π. (80-53) στο ΣΕΦ μπροστά σε περίπου 7.000 ενθουσιώδεις φίλους του τερματίζοντας πρώτος και καλύτερος στην κανονική περίοδο.

Το ΣΕΦ δεν γέμισε, αλλά δεν ήταν και άδειο. Οι περίπου 7.000 φίλοι του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει από νωρίς τα τραγούδια και τους πανηγυρισμούς και κάποια στιγμή λίγο πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον Απόλλωνα Π. η φιέστα άρχισε.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ κρατώντας την κούπα της Ευρωλίγκας, που η ομάδα σήκωσε πανάξια στο Λονδίνο. Μέσα σε αποθέωση την τοποθέτησαν σε ένα ειδικό βάθρο και στη συνέχεια όλη η ομάδα μαζεύτηκε γύρω της και σήκωσε τα μάτια ψηλά. Σιγά σιγά άρχισε να υψώνεται στην οροφή του ΣΕΦ το λάβαρο, που έγραφε πάνω του: "Πρωταθλητής Ευρώπης 2013". Ο κόσμος χειροκροτούσε και τραγουδούσε, η O2 Arena είχε για μια στιγμή "μετακομίσει" στην Αθήνα...

Μετά από όλα αυτά έγινε και ένα παιχνίδι, που κανένα ενδιαφέρον δεν είχε. Ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος ό,τι και να γινόταν, δεν ήθελε ωστόσο να συνδυάσει τη φιέστα με μια... γκέλα. Ο Απόλλων από την άλλη ήξερε πως αν νικούσε θα μπορούσε να διεικδικήσει μια θέση καλύτερη από την όγδοη και να μην έπαιζε ξανά με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη για τα πλέι οφ, αλλά είχε συμβιβαστεί με την ιδέα πως κάτι τέτοιο ήταν ουτοπικό.

Έτσι, μετά τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός, που εμφάνισε σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στα Ιλίσια, με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Πρίντεζη προηγήθηκε με 21-8 και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Ο Απόλλων μείωσε προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 21-15, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά στη δεύτερη περίοδο (28-15 στο 11') και ο αγώνας έμελλε να έχει αυτή την εξέλιξη. Ο Απόλλων μείωνε το σκορ με κάποιες καλές άμυνες και ορισμένα επιθετικά ξεσπάσματα (21' 37-34), αλλά ο Ολυμπιακός αντιδρούσε άμεσα και ξέφευγε ξανά προς τέρψιν των φίλων του.

Στο 30' το σκορ ήταν 63-41 και στο 38' ο Απόλλων είχε μειώσει ελαφρώς (70-53) για να κάνει ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δίλεπτο ένα σερί 10-0 και να νικήσει πανηγυρικά με 80-53. Μετά από όλα αυτά οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη πάλι στο ΣΕΦ, όπου θα αναμετρηθούν στον πρώτο αγώνα της σειράς για την πρώτη φάση των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο 7 (1), Άντιτς 8(2), Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πέρκινς 9 (1), Πρίντεζης 18 (1), Παπανικολάου 8(1), Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 2.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6 (1), Αργυρόπουλος 10 (2), Καπερώνης, Γκραντ 8 (1), Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 12 (2), Πελεκούδας 4, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5( 1), Μολφέτας 4, Τέρνερ 2.