Δε-Κάρι!

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο Παναθηναϊκός χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στην Πάτρα και ήταν ό,τι άξιζε να κρατήσει κανείς από μία κατά τα άλλα αδιάφορη αναμέτρηση, που έληξε με εύκολη νίκη των "πρασίνων" επί του Απόλλωνα (80-71).

Ο Κάρι μπήκε ζεστός μετά τα μισά της πρώτης περιόδου στο παιχνίδι, με δύο τρίποντα, ένα δίποντο και απόλυτη ευστοχία πήγε μόνος του το σκορ στο 28-17 υπέρ του Παναθηναϊκού (12') και έδειξε στοιχεία σπουδαίου σκόρερ, κάτι το οποίο έλειπε από την περιφερειακή γραμμή των "πρασίνων". Αν ο Κάρι μπορεί να δώσει σκορ, οι Διαμαντίδης και Ούκιτς θα αφοσιωθούν πιο εύκολα στη δημιουργία και ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει την πληρότητα που έψαχνε στην περιφερειακή του γραμμή.

Ο Αμερικανός είχε καλή παρουσία και στην τρίτη περίοδο, έφτασε τους 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, που ήταν αρκετοί για να τον χρίσουν πρώτο σκόρερ της ομάδας του, κι έβαλε κι αυτός ένα σημαντικό λιθαράκι για την τελική επικράτηση. Η οποία ήταν μάλλον άνετη, αφού ο Απόλλων εμφάνισε μεγάλη αδυναμία να μπει μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, ως εκ τούτου αναλωνόταν κυρίως σε τρίποντα, που ήταν κατά κανόνα άστοχα.

Από την άλλη πλευρά οι "πράσινοι" είχαν πιο ισορροπημένη επιθετική ανάπτυξη χτυπώντας και μέσα στο καλάθι κυρίως με τον Λάσμε, αλλά και με τον Σχορτσανίτη στο πρώτο μέρος, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ξανθόπουλος στην περιφέρεια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καλή άμυνα έβαλαν τον Παναθηναϊκό από την αρχή στη θέση του οδηγού. Στο 9' το σκορ ήταν 21-8 και από εκείνο το σημείο και μετά ο Απόλλων δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Η διαφορά δεν ξέφυγε πολύ, διότι οι Γκραντ και ΜακΚόλουμ έδιναν κάποιες σποραδικές λύσεις στον Απόλλωνα, αλλά δεν έπεφτε κιόλας σε μονοψήφια τιμή, καθώς ο Παναθηναϊκός έλεγχε απόλυτα το ρυθμό.

Δύο φορές ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους (61-43 στο 27' και 71-53 στο 33') και μετά χαλάρωσε με αποτέλεσμα ο Απόλλων να μειώσει στο τέλος σε 80-71, που συνιστά γι' αυτόν μια τιμητική ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-45, 49-64, 71-80

Απόλλων (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 16(2), Αργυρόπουλος 11(1), Γκραντ 16(2), Θανόπουλος 8(2), Λιανός 6, Πέτροβιτς 5(1), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 3(1), Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 4.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 10(2), Κάρι 18(4), Μασιούλις 3, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 6(1), Διαμαντίδης 7(2), Ξανθόπουλος 9(2), Γιαννόπουλος.