Παιχνίδι πολλών αστέρων!

Με τον Γιώργο Κολοκυθά να παρακολουθεί από ψηλά, τα αστέρια του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ θα μαζευτούν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα για το ετήσιο all star game. Διαβάστε τις συνθέσεις των δύο ομάδων και τους παίκτες που θα πάρουν μέρος στους δύο διαγωνισμούς. Ειδικά αυτός των καρφωμάτων προμηνύεται θεαματικός.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΕΣΑΚΕ και ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν τα ονόματα των παικτών που θα στελεχώσουν τις δύο ομάδες του all star game. Εκπλήξεις δεν σημειώθηκαν, όλα τα αστέρια της Α1 θα είναι παρόντα και η είδηση είναι η παρουσία στην ομάδα των Ελλήνων του Μιχάλη Τσαϊρέλη, που επιβραβεύεται έτσι για την εξαιρετική φετινή παρουσία του.

ΕΛΛΗΝΕΣ: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Νίκος Παππάς (Πανιώνιος), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Κώστας Χαραλαμπίδης (ΠΑΟΚ), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Πανιώνιο), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός), Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Παναθηναϊκός), Λάζαρος Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ),  Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΠΑΟΚ).
Προπονητές θα είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

ΞΕΝΟΙ: Έισι Λο (Ολυμπιακός), Ρόκο-Λένι Ούκιτς (Παναθηναϊκός), Έρικ ΜακΚόλουμ (Απόλλων Πατρών), Τέρελ Στόγκλιν (Ηλυσιακός), Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος), Γιόνας Μασιούλις (Παναθηναϊκός), Τζέρεμι Χαντ (Άρης), Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Γουίλ Κόλεμαν (Καβάλα), Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός).
Προπονητές θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα πάρουν μέρος ορισμένοι από τους πιο αθλητικούς και θεαματικούς παίκτες του πρωταθλήματος: Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο), Γουίλ Κόλεμαν (Καβάλα), Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος), ο Θανάσης Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού, αλλά και ο νικητής του διαγωνισμού των επιλέκτων.

Στον διαγωνισμό τριπόντων θα πάρουν μέρος οι: Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός), Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (Ολυμπιακός), Βλάντο Πέτροβιτς (Απόλλων Πατρών), Τέρελ Στόγκλιν (Ηλυσιακός), Ντάνι Γκίμπσον (Ίκαρος), Γιώργος Δέδας (ΠΑΟΚ), ο Νίκος Γκίκας του Φιλαθλητικού, αλλά και ο νικητής του διαγωνισμού των επιλέκτων.

Εις μνήμην Κολοκυθά

Ο αδόκητος χαμός του Γιώργου Κολοκυθά αναπόφευκτα έχει σημαδέψει το φετινό all star game. Και κανείς από όσους μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου, με την οποία παρουσιάστηκε επισήμως η διοργάνωση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο μπασκετάνθρωπο:

"Υπάρχει μία χαρμολύπη", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. "Από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια, θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται. Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των Εθνικών Παίδων και Εφήβων. Με τη βοήθεια όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ, θα είναι το πιο οικονομικό All Star όλων των εποχών. Θα βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Θα πρέπει να πω ότι πάμε καλά, το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η βία. Εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την εξαλείψουμε. Σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα και να απολαύσετε το μπάσκετ.

Από την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει το All Star Game, θα κάνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε και του χρόνου αυτή τη γιορτή. Ας μην ξεχνάμε πάντως σε ποια εποχή ζούμε και τι κρίση περνάει η χώρα. Θα γίνεται το All Star Game, όσο θα έχουμε τον ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτα. Προσπαθούμε να μπορούμε και μόνοι μας το κουμάντο μας για να μπορούμε να διοργανώνουμε μόνοι μας το All Star".

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε: "Θέλουμε να είναι πολύς ο κόσμος που θα δει το ματς για να καταλάβει ο ΟΠΑΠ ότι θα πάρει ανταποδοτικά πολλά πράγματα από το μπάσκετ. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ έπαιζε στο Σπόρτιγκ. Για μένα είναι ο καλύτερος που πέρασε μετά από 60 ήταν ο Γιώργος Κολοκυθάς, προτείνω να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Εύχομαι να είναι μία γιορτή του μπάσκετ και να είναι πετυχημένη. Θα είναι μία γιορτή του μπάσκετ για όλες τις ηλικίες".

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δήλωσε: "Ο Κολοκυθάς μάς βλέπει και πιστεύω ότι θα βλέπει ότι κάνουμε κάτι καλό. Ο Κολοκυθάς ήταν το ίνδαλμά μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Όταν ξεκίνησα ήμουν 9 χρονών και εκείνος 8 χρόνια μεγαλύτερος. Εκείνη την εποχή, περνούσαμε όλη την ημέρα, στο σχολείο πηγαίναμε μαζί παρεμπιπτόντως και δεν ντρέπομαι να το πω. Υπήρχαν ξύλινες μπασκέτες, μία εξέδρα και τσιμεντένιο πάτωμα. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη για τον Γιώργο, ελπίζω να του αρέσει αυτό που θα κάνουμε στην Πάτρα, θα του αρέσει. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει την προσπάθεια που θα γίνει εκεί, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς. Τα στοιχεία που έχουμε για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση, ο ελληνικός αθλητισμός ακολουθεί για εμάς ένα φυσικό επακόλουθο".

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, είπε: "Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του Γιώργου Κολοκυθά. Ο αγώνας με καρότσι θα γίνει φέτος την Κυριακή και θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ. Ο ΕΣΑΚΕ δείχνει μεγάλη κοινωνική δράση και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εμείς για να συνεχίσουμε να είμαστε στην κεντρική σκηνή (μπάσκετ με καρότσι) και θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι όσο περισσότερο μπορούμε αυτά τα παιδιά. Ο κ. Ιωαννίδης μάς έχει βοηθήσει στο παρελθόν και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ που βρίσκεται κοντά μας. Θέλουμε να τιμήσουμε τα δύο παιδιά που χάθηκαν από κοντά μας".

Τέλος εκ μέρους του ΠΣΑΚ ο Νίκος Παπανικολόπουλος τόνισε: "Για μία ακόμα φορά, διοργανώνεται το 20ό All Star από τον ΠΣΑΚ, τον ΕΣΑΚΕ, τον ΟΣΕΚΚ και τον ΣΕΠΚ. Ελπίζω όλοι να παρακολουθήσουν. Έρχεται σε μία συγκυρία που όλοι θαυμάζουμε τον Απόλλωνα και για την υγεία που βγάζει και για την αγωνιστική υγεία".